Malzemeler
- 4 adet havuç
- Yarım mor lahana (700 gr)
- 6 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 3 yemek kaşığı mayonez
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- Sıvı yağ
- Ceviz
- Dereotu
Nasıl Yapılır?
- Havuç ve mor lahana tarator için öncelikle havucumuzu ve mor lahanamızı rende ile rendeleyelim.
- Ardından tavaya sıvı yağ alalım ve üzerine mor lahana rendesini ekleyerek orta ateşte lahanaların rengi dönünceye kadar kavuralım.
- Havuçları kavurmak için de uygun bir tavaya sıvı yağı alalım ve havuçların rengi dönene kadar soteleyelim.
- Yoğurtlu sosu için uygun bir karıştırma kabına yoğurt ve mayonezi alalım.
- Üzerine isteğe bağlı ezilmiş sarımsak ve tuzu ekleyerek çırpalım.
- Kavurduğumuz mor lahanaları geniş bir tabağa alalım. Oda ısısına gelene kadar bekletelim.
- Üzerine yoğurtlu sosumuzun yarısını boşaltalım ve güzelce karıştıralım.
- Kavrulan havuçları da geniş bir tabağa alıp oda ısısına gelene kadar beklettikten sonra üzerine kalan yoğurtlu sosu gezdirelim ve karıştıralım.
- Ardından mor lahana ve havuç taratorumuzu dilediğimiz şekilde süsleyelim ve servis edelim. Ben geniş bir servis tabağına önce 1’er kaşık mor lahana taratordan koydum ardından üzerine yine 1’er kaşık havuç taratordan koyup dereotu ve cevizle süsleyerek servis ettim. Afiyet olsun!
Üzeri için;
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder