Malzemeler
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı pekmez veya hurma özü (hurmayı sıcak suya koy biraz beklet robottan çek)
- 2 yemek kaşığı yoğurt veya yarım çay bardağı süt.
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı karbonat üzerine birkaç damla limon
- 1 su bardağı nişasta
- 2 su bardağı tam buğday unu
- 1 avuç iri doğranmış ceviz
- 5-6 adet incir
Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve pekmezi iyice çırpıyoruz.
- İçine zeytinyağ, tereyağ, yoğurt ekleyip karıştırıyoruz.
- Üzerine karbonat ekleyip üstüne birkaç damla limon damlatıyoruz.
- Vanilyayı ekleyip ardından iri doğradığımız ceviz ve inciri ekleyip iyice yoğuruyoruz.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp tepsiye diziyoruz.
- 180° fırında kontrol ederek pişiyoruz. 🥰 afiyet olsuuun!.
Not:Hurma özünü yapmak için hurmayı sıcak suya koy biraz beklet robottan çek.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder