Malzemeler
- 125 gram tereyağ veya margarin
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 1 kahve fincanı yoğurt
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı sirke ( elma kullandım )
- 1 paket vanilin
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay bardağı nişasta
- 3 su bardağı un (yaklaşık)
Elmalı harcı için
- 3 adet büyük elma
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 çay bardağı ceviz içi ( kırılmış )
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri ( üzeri için)
Nasıl Yapılır?
- İlk olarak iç harcı hazırlayalım. Elmaların kabukları soyulup içleri temizlenir ve rendelenir. Bu şekilde çok pratik oluyor. Üzerine şeker eklenip pişirilir.
- Suyunu bırakınca altı kısılır ve 5-10 dk pişmeye devam edilir. Yumuşadığında kapatılıp tarçın ve ceviz içi eklenir. Soğumaya bırakılır.
- Hamuru için yağlar ve pudra şekeri mikserle krema kıvamı alana kadar çırpılır. İsteseniz direkt yoğurarak da hazırlayabilirsiniz.
- Diğer malzemeler eklenip güzelce yoğrulur. Un kontrollü eklenir.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
- Üzeri streçlenir. 15-20 dk buzdolabında dinlendirilir. ( vaktiniz varsa yapın) hamurun yarısı biraz un serpiştirerek 2 yağlı kağıt arasında merdane yardımıyla 1 cm kalınlığında açılır.
- Kalıpla kesilir ve arasına elmalı harçtan bir tatlı kaşığı dolusu yerleştirilir.
- İstediğiniz şekil verilir.
- Diğer yarısı da aynı şekilde hazırlanır. Fırın tepsisine yerleştirilir.
- Önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 180 derecede hafif pembeleşinceye kadar pişirilir.
- (30-35 dk) soğuduğunda pudra şekeri serpiştirilerek servis yapılır. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder