Kıyır Kıyır Elmalı Kurabiye Tarifi

 

Malzemeler

  • 125 gram tereyağ veya margarin
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 kahve fincanı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı sirke ( elma kullandım )
  • 1 paket vanilin
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 3 su bardağı un (yaklaşık)

Elmalı harcı için

  • 3 adet büyük elma
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı ceviz içi ( kırılmış )
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri ( üzeri için)

    Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak iç harcı hazırlayalım. Elmaların kabukları soyulup içleri temizlenir ve rendelenir. Bu şekilde çok pratik oluyor. Üzerine şeker eklenip pişirilir.
  • Suyunu bırakınca altı kısılır ve 5-10 dk pişmeye devam edilir. Yumuşadığında kapatılıp tarçın ve ceviz içi eklenir. Soğumaya bırakılır.
  • Hamuru için yağlar ve pudra şekeri mikserle krema kıvamı alana kadar çırpılır. İsteseniz direkt yoğurarak da hazırlayabilirsiniz.
  • Diğer malzemeler eklenip güzelce yoğrulur. Un kontrollü eklenir.
  • Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
  • Üzeri streçlenir. 15-20 dk buzdolabında dinlendirilir. ( vaktiniz varsa yapın) hamurun yarısı biraz un serpiştirerek 2 yağlı kağıt arasında merdane yardımıyla 1 cm kalınlığında açılır.
  • Kalıpla kesilir ve arasına elmalı harçtan bir tatlı kaşığı dolusu yerleştirilir.
  • İstediğiniz şekil verilir.
  • Diğer yarısı da aynı şekilde hazırlanır. Fırın tepsisine yerleştirilir.
  • Önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 180 derecede hafif pembeleşinceye kadar pişirilir.
  • (30-35 dk) soğuduğunda pudra şekeri serpiştirilerek servis yapılır. Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder