Malzemeler
- 4 adet hazır yufka
Hamur harcı için;
- 7-8 yemek kaşığı yoğurt
- 4-5 kaşık sıvı yağ
- 1 tane yumurta
İç harcı için;
- Yarım kilo ıspanak
- Lor peynir yada tulum peynir (ben tulum kullandım)
- 2 dal yeşil soğan
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- Yarım tatlı kaşığı pul biber (isteğe göre)
Üzeri için;
- Yarım çay bardağı soda
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle soğanlar ve ıspanaklar yıkanıp bir tavada 4-5 dk kadar sotelenerek ocaktan alınıp soğuması için bekletilir.
- Bu sırada yoğurt, sıvı yağ ve yumurta bir kapta karıştırılarak hazırlanır.
- Yufkalar 4 parça olacak şekilde önce 2’ye sonra da 4’e kesilir üçgen bir biçimde.
- Soğuyan harcın içine peynir eklenerek harç hazır edilir.
- Yufkadan bir parça alınıp yoğurtlu sos kaşık yardımıyla dökülüp fırça ile her yerine eşit dağıtılır. Üzerine iç harç konulup dağıtıldıktan sonra büyük kısmından kıvrılarak uca doğru uzun bir rulo yapılır.
- İnce uçtan içe doğru kıvrılarak gül şekli alan böreğimizin diğer ucunu yoğurt harçtan batırılıp kapatıp yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
- Bu şekilde ben 4 yufkadan 16 adet gül böreği çıkarttım 1 tepsiye.
- Kalan yoğurtlu iç harcımızın içine en son sodamızı ekleyip karıştırarak böreklerimizin üzerine dökün.
- Önceden ısıttığımız 180 derece fırında yarım saat (fanlıda pişirdim ben) kontrollü bir şekilde alt üst olarak pişirelim. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder