Ispanaklı Gül Böreği Tarifi

 

Malzemeler

  • 4 adet hazır yufka

Hamur harcı için;

  • 7-8 yemek kaşığı yoğurt
  • 4-5 kaşık sıvı yağ
  • 1 tane yumurta

İç harcı için;

  • Yarım kilo ıspanak
  • Lor peynir yada tulum peynir (ben tulum kullandım)
  • 2 dal yeşil soğan
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı pul biber (isteğe göre)

Üzeri için;

  • Yarım çay bardağı soda

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle soğanlar ve ıspanaklar yıkanıp bir tavada 4-5 dk kadar sotelenerek ocaktan alınıp soğuması için bekletilir.
  • Bu sırada yoğurt, sıvı yağ ve yumurta bir kapta karıştırılarak hazırlanır.
  • Yufkalar 4 parça olacak şekilde önce 2’ye sonra da 4’e kesilir üçgen bir biçimde.
  • Soğuyan harcın içine peynir eklenerek harç hazır edilir.
  • Yufkadan bir parça alınıp yoğurtlu sos kaşık yardımıyla dökülüp fırça ile her yerine eşit dağıtılır. Üzerine iç harç konulup dağıtıldıktan sonra büyük kısmından kıvrılarak uca doğru uzun bir rulo yapılır.
  • İnce uçtan içe doğru kıvrılarak gül şekli alan böreğimizin diğer ucunu yoğurt harçtan batırılıp kapatıp yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
  • Bu şekilde ben 4 yufkadan 16 adet gül böreği çıkarttım 1 tepsiye.
  • Kalan yoğurtlu iç harcımızın içine en son sodamızı ekleyip karıştırarak böreklerimizin üzerine dökün.
  • Önceden ısıttığımız 180 derece fırında yarım saat (fanlıda pişirdim ben) kontrollü bir şekilde alt üst olarak pişirelim. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder