Malzemeler
- 1 litre süt
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket krema (200 ml)
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı granül kahve
- 60 gram bitter çikolata
- 5-6 adet çilek
- Pirinç fıstık
- Krem şanti
Nasıl Yapılır?
- Muhallebi için; bir tencereye süt, un, nişasta, toz şeker ve yumurta sarısını alıp karıştıralım ve ocağa alalım kaynamaya başlayana kadar karıştırmaya devam edelim.
- Kaynadıktan sonra ocaktan alıp içerisine tereyağı ve vanilya ekleyip tekrar karıştıralım kenara alıp ara ara karıştırarak 5 dakika kadar alınmaya bırakalım.
- Ilıdıktan sonra içerisine kremayı ekleyip mikserle çırpalım daha sonra muhallebiyi üç eşit kaba bölelim bir tanesinin içine bir tatlı kaşığı granül kahve ekleyip iyice karıştıralım.
- Diğer muhallebinin içine de bitter çikolatayı ekleyip eriyene kadar onu da karıştıralım.
- Daha sonra kaplara ilk önce sade muhallebiden üzerine granül kahveli olandan onun üzerine de çikolatalı olandan ekleyerek üç kat halinde tamamlayalım (kaselere her karışımdan 2 yemek kaşığı ekleyerek tamamlayabilirsiniz) bu şekilde 6 kase çıkıyor.
- Üzerini dilediğiniz malzemelerle süsleyerek servis edebilirsiniz ben süsleme de kremşanti çilek ve pirinç fıstık kullandım.
- Kremşantiyi soğuk sütle çırpalım sıkma torbasına alarak üzerine şekiller verelim çilek ve fıstık ekleyerek süslemeyi tamamlayalım deneyeceklere afiyet şifa olsun
Üzeri için;
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder