Krem Latte Muhallebi (Üç Renkli) Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket krema (200 ml)
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı granül kahve
  • 60 gram bitter çikolata
  • Üzeri için;

    • 5-6 adet çilek
    • Pirinç fıstık
    • Krem şanti

      Nasıl Yapılır?

    • Muhallebi için; bir tencereye süt, un, nişasta, toz şeker ve yumurta sarısını alıp karıştıralım ve ocağa alalım kaynamaya başlayana kadar karıştırmaya devam edelim.
    • Kaynadıktan sonra ocaktan alıp içerisine tereyağı ve vanilya ekleyip tekrar karıştıralım kenara alıp ara ara karıştırarak 5 dakika kadar alınmaya bırakalım.
    • Ilıdıktan sonra içerisine kremayı ekleyip mikserle çırpalım daha sonra muhallebiyi üç eşit kaba bölelim bir tanesinin içine bir tatlı kaşığı granül kahve ekleyip iyice karıştıralım.
    • Diğer muhallebinin içine de bitter çikolatayı ekleyip eriyene kadar onu da karıştıralım.
    • Daha sonra kaplara ilk önce sade muhallebiden üzerine granül kahveli olandan onun üzerine de çikolatalı olandan ekleyerek üç kat halinde tamamlayalım (kaselere her karışımdan 2 yemek kaşığı ekleyerek tamamlayabilirsiniz) bu şekilde 6 kase çıkıyor.
    • Üzerini dilediğiniz malzemelerle süsleyerek servis edebilirsiniz ben süsleme de kremşanti çilek ve pirinç fıstık kullandım.
    • Kremşantiyi soğuk sütle çırpalım sıkma torbasına alarak üzerine şekiller verelim çilek ve fıstık ekleyerek süslemeyi tamamlayalım deneyeceklere afiyet şifa olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder