Ispanaklı Kek Tarifi

 

Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı ıspanak püresi (20-25 adet ıspanak yapraklarını yarım su bardağı sütle blendırdan çekilecek)
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
  • Üzeri için;

    • Pudra şekeri

      Nasıl Yapılır?

    • İlk olarak rengi için ıspanak püresi yapalım .
    • Ispanak yapraklarını kökünden kesin ve sadece yapraklarını blendırın içerisine alın .
    • Ardından yarım su bardağı sütle blendırdan geçirin.
    • Daha sonra kekini yapmaya başlayalım. Oda ısısındaki yumurtaları çırpma kabına alalım, içerisine şeker ve vanilya ekleyip krema kıvamına gelene kadar çırpalım .
    • Ispanak püresini ve sıvı yağını ilave edip şöyle bir karıştıralım.
    • En son elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyelim, güzelce çırpalım.
    • Katı yağla yağlanmış kalıba kek harcını dökelim ve önceden ısıtılmış 150°fırında 35-40 dakika arası pişirelim.
    • Bu süre fırından fırına farklılık gösterebilir kontrollü pişirin .
    • Kürdan testi yapın kürdan temiz çıkıyorsa kek pişmiştir alın pişen keki uygun kaba ters çevirip kalıptan çıkarın ve soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis edin afiyet olsun 🌼.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder