Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1.5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı ıspanak püresi (20-25 adet ıspanak yapraklarını yarım su bardağı sütle blendırdan çekilecek)
- 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
- Pudra şekeri
Nasıl Yapılır?
- İlk olarak rengi için ıspanak püresi yapalım .
- Ispanak yapraklarını kökünden kesin ve sadece yapraklarını blendırın içerisine alın .
- Ardından yarım su bardağı sütle blendırdan geçirin.
- Daha sonra kekini yapmaya başlayalım. Oda ısısındaki yumurtaları çırpma kabına alalım, içerisine şeker ve vanilya ekleyip krema kıvamına gelene kadar çırpalım .
- Ispanak püresini ve sıvı yağını ilave edip şöyle bir karıştıralım.
- En son elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyelim, güzelce çırpalım.
- Katı yağla yağlanmış kalıba kek harcını dökelim ve önceden ısıtılmış 150°fırında 35-40 dakika arası pişirelim.
- Bu süre fırından fırına farklılık gösterebilir kontrollü pişirin .
- Kürdan testi yapın kürdan temiz çıkıyorsa kek pişmiştir alın pişen keki uygun kaba ters çevirip kalıptan çıkarın ve soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis edin afiyet olsun 🌼.
Üzeri için;
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder