Pizza Poğaça Tarifi

 

Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 su bardağı ılık su (200 ml)
  • 1 su bardağı ılık süt (200 ml)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
  • 2 adet yumurta akı
  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 6 – 6,5 su bardağı Yeğenler Özel Amaçlı Buğday Unu

Üzeri için;

  • 2 adet yumurta sarısı
  • Çeri domates
  • Yeşil biber
  • Baştacı Kangal Dana Isıl İşlem Görmüş Sucuk
  • Ahir Yarım Yağlı Taze Beyaz Peynir

    Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için uygun bir karıştırma kabına sıvı yağ, süt, su, tuz, şeker ve mayayı alarak karıştıralım.
  • Üzerine kontrollü bir şekilde unu ilave edelim ve elimizle yoğuralım.
  • Kıvam alıp toparlanan hamurumuzun üzerini streçleyelim ve temiz bir örtü örterek 1 saat kadar mayalandıralım.
  • Sürenin sonunda hamurun üzerini açalım, tekrar yoğurarak havasını alalım.
  • Ardından hamuru 24 eşit parçaya ayıralım ve parçaları elimizde yuvarlayarak beze haline getirelim.
  • Şekillendirdiğimiz bezeleri pişirme kağıdı serili fırın tepsisine aralıklı olacak şekilde sıralayalım.
  • Bezelerin ortasına elimizle bastıralım. Üzerlerine yumurta sarısı sürelim.
  • Ortasına doğranmış sucuk, peynir, domates, biber yerleştirelim.
  • Poğaçalarımızı önceden ısıtılmış 175°C fırında yaklaşık 20 dakika pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda pişen pizza poğaçalarımız servise hazır. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder