Karışık Turşu Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 orta boy lahana
  • Yarım kilo kornişon turşu
  • Tarım kilo acur
  • Yarım kilo tatlı sivri biber
  • Yarım kilo havuç
  • 200 gram top acı biber
  • 5 adet yeşil domates
  • 2 adet kelek
  • Yarım demet kereviz sapı
  • 20 diş sarımsak
  • 5 çay bardağı sirke
  • 5 çay kaşığı limon tuzu
  • 15 çorba kaşığı tuz
  • 10 çorba kaşığı toz şeker

    Nasıl Yapılır?

  • Bütün malzemeleri fotoğraftaki gibi doğruyorsunuz.
  • 1 lt lik cam kavanozlara dolduruyorsunuz (bu miktarda benim 10 kavonozum çıktı)
  • Kavanozların üzerine sarımsakları doğruyorsunuz.
  • Her bir kavanoza yarım çay bardağı sirke yarım çay kaşığı limon tuzu bir buçuk çorba kaşığı tuz (kaşıkları çok doldurmayınız) koyuyoruz.
  • Bir yemek kaşığı toz şeker üzerine çıkacak kadar kaynar su doldurup kapaklarını sıkıca kapatıyoruz ve ters çeviriyoruz güzelce sarıp 6 saat geçtikten sonra duzune çeviriyoruz turşu tarifim 2 3 yıl dayanıyor. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder