Karışık Elma Pestili Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 kg tatlı ekşi karışık elma
  • 2 su bardağı su
  • 5 yemek kaşığı toz şeker (şekeri damak zevkinize göre ayarlayabilisiniz)
  • Yarım yemek kaşığı nişasta
  • Ceviz yada fındık
  • 4 adet hibiskus (renk vermesi için siz kullanmayabilirsiniz)
  • Tarçın kabuk yada toz (tercihen)

    Nasıl Yapılır?

  • Elmalar yıkanır kabukları soyulur. Dilimler halinde doğranır. Tencereye doğranmış elma toz şeker tarçın ve su konup yumuşayana kadar pişirilir.
  • Yumuşayan elmalar blenderden geçirilir. 3 kaşık suda eritilen nişasta elmalara eklenir. Bir kaç dakika daha pişirilir.
  • Diğer tarafta ceviz yada fındık kırılıp hazır edilir.
  • Soğuyan püreyi pişirme kağıdına çok kalın olmayacak şekilde yayılır. Üzerine ceviz kırıkları serpiştirilir. Güneşte kurumaya bırakılır. Güneşin durumuna göre 3 yada 4 günde kurur.
  • Kuruyan pestil yağlı kağıttan dikkatlice çıkartılır.
  • Dilediğiniz şekilde keserek muska yada rulo gibi sarabilirsiniz. Buzdolabında muhafaza edilir.
  • Çay yada kahvenin yanında doğal atıştırmaklıklarınız hazır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder