Süt Şerbetli 3 Kaşık Tatlısı Tarifi

 

Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 3  yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı süt
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti için

  • 2 su bardağı süt (200 ml.lik bardakla)
  • Yarım su bardağı toz şeker

    Nasıl Yapılır?

  • Şeker yumurta ve vanilyayı karıştırma kabına alıp mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.
  • Şerbet malzemeleri dışındaki tüm malzemeleri ekleyip tekrar kısa süreli çırpıyoruz.
  • Küçük boy kare borcam boyutundaki fırın kabına harcı döküyoruz.
  • Önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
  • Şerbeti için sütün içine şekeri ekleyip eriyene kadar hafifçe ısıtıp soğumaya bırakıyoruz.
  • Fırından çıkan keki 5 dk. Kadar bekletip şerbetini döküyoruz.
  • Buzdolabında en az 2-3 saat soğuduktan sonra dilimleyip servis yapıyoruz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder