Sebzeli Bulgur Pilavı (Tam Tutan Tarif) Tarifi
Malzemeler
- 2 adet soğan
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet küçük boy kapya biber(yoksa yarım)
- 4 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 su bardağı bulgur
- 4 su bardağı kaynar su
- Zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Tuz
- Karabiber
- Reyhan (çok yakıştırıyorum)
- Nane
- Kekik
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle soğanları küp küp doğrayıp tencerede kavuralım.
- Sonra yeşil biber, kapya biber ve sarımsağı da küp küp doğrayalım ve sırayla tencereye ekleyip kavuralım.
- Salçayı ekleyip kavuralım. Üzerine 2 su bardağı bulguru ekleyip salçayla karıştıralım. 4 su bardağı kaynar su, tuz ve baharat ekleyelim (bulgur ve su miktarını ayarlarken hangi bardak ölçüsüyle bulguru koyduysanız aynı bardakla iki katı su koyun)
- Ağzını kapatıp biraz kaynayınca kısık ateşe getirip, pilav suyunu çekip göz göz olana kadar pişirelim. (yaklaşık 15-20 dk)
- Ocağı kapatınca pilavı bir tur karıştırıp 15 dk dinlendirelim.
- Servise hazır. Deneyenlere afiyet olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder