Sebzeli Bulgur Pilavı (Tam Tutan Tarif) Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 adet soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet küçük boy kapya biber(yoksa yarım)
  • 4 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı bulgur
  • 4 su bardağı kaynar su
  • Zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Reyhan (çok yakıştırıyorum)
  • Nane
  • Kekik

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle soğanları küp küp doğrayıp tencerede kavuralım.
  • Sonra yeşil biber, kapya biber ve sarımsağı da küp küp doğrayalım ve sırayla tencereye ekleyip kavuralım.
  • Salçayı ekleyip kavuralım. Üzerine 2 su bardağı bulguru ekleyip salçayla karıştıralım. 4 su bardağı kaynar su, tuz ve baharat ekleyelim (bulgur ve su miktarını ayarlarken hangi bardak ölçüsüyle bulguru koyduysanız aynı bardakla iki katı su koyun)
  • Ağzını kapatıp biraz kaynayınca kısık ateşe getirip, pilav suyunu çekip göz göz olana kadar pişirelim. (yaklaşık 15-20 dk)
  • Ocağı kapatınca pilavı bir tur karıştırıp 15 dk dinlendirelim.
  • Servise hazır. Deneyenlere afiyet olsun:) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder