Malzemeler
- 3 orta boy patates
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kajun baharatı
- 1 çay kaşığı toz biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
Arası için;
- Kaşar
Bulamak için;
- 1 adet yumurta
- Galeta unu
Nasıl Yapılır?
- Patatesleri soyup tencerede haşlayalım çatalla yada patates ezici ile iyice ezelim soğumaya alalım.
- Soğuduktan sonra baharat ve nişastayı ekleyip karıştıralım.
- Daha sonra bir parça alıp hafif elimizle açalım arasına kaşar koyup üzerine biraz daha hazırladığımız harçtan koyarak yuvarlak şekil verelim. Eliniz yapışacaktır o yüzden sıvı yağ veya suya batırarak şekil verebilirsiniz.
- Önce çırptığımız yumurtaya daha sonra galeta ununa batıralım. Hepsini bu şekilde yapıp, tabağa alalım ve ısınmış yağda kızartalım. Dilediğiniz soslarla tüketebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder