Kaşarlı Patates Topları Tarifi

 

Malzemeler

  • 3 orta boy patates
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kajun baharatı
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Arası için;

  • Kaşar

Bulamak için;

  • 1 adet yumurta
  • Galeta unu

    Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri soyup tencerede haşlayalım çatalla yada patates ezici ile iyice ezelim soğumaya alalım.
  • Soğuduktan sonra baharat ve nişastayı ekleyip karıştıralım.
  • Daha sonra bir parça alıp hafif elimizle açalım arasına kaşar koyup üzerine biraz daha hazırladığımız harçtan koyarak yuvarlak şekil verelim. Eliniz yapışacaktır o yüzden sıvı yağ veya suya batırarak şekil verebilirsiniz.
  • Önce çırptığımız yumurtaya daha sonra galeta ununa batıralım. Hepsini bu şekilde yapıp, tabağa alalım ve ısınmış yağda kızartalım. Dilediğiniz soslarla tüketebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder