Kaynayan Suyla Kornişon Turşusu Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 kg kornişon salatalık
  • 1 avuç nohut
  • 1 baş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı sirke
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
  • Kaynar su 

    Nasıl Yapılır?

  • Salatalıkları suyun altında yıkayalım.
  • İki ucunu hafiften keselim.
  • Bıçakla her birine ufak çizikler atalım.
  • Kavanozun dibine bir avuç nohutu bırakalım. Turşu suyunun lezzetli olması için kavanozun dibine 7. -8 sap maydanoz ve dereotu bırakalım.
  • Kornişonları boş yer kalmayacak şekilde kavanoza sıralayalım.
  • Aralarına soyduğumuz sarımsakları koyalım bu şekilde kavanozu salatalıkla ağzına kadar dolduralım.
  • Sirke şeker kaya tuzunu ve limon tuzunu birlikte karıştırıp kavanoza dökelim.
  • Kavanozun boş kalan kısmını da sıcak suyla tamamlayalım.
  • Üzerine dibinde yaptığımız gibi dereotu ve maydanoz koyup kapağını sıkıca kapatıp ters çevirelim.
  • İki üç saat sonra serin ve karanlık yere kaldıralım.
  • Bir hafta sonra turşumuz sofraya gelmeye hazır.
  • Deneyen arkadaşlardan yorum bekliyorum.Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder