Malzemeler :
- 1 su bardağı yoğurt (oda ısısında)
- Yarım çay bardağı ılık su
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 adet yumurta akı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 2 paket kabartma tozu
- 4 – 4,5 su bardağı un
içi için :
- Lor peyniri
- Maydanoz
Üzeri için :
- Yumurta sarısı
- Susam
Yapılışı :
Öncelikle bir kase içerisine 1 su bardağı yoğurt (oda ısısında), yarım çay bardağı ılık su, 1 çay bardağı sıvıyağ, 1 adet yumurta akı, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı toz şeker ekleyin. Homojen bir kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin. Sonrasında 2 paket kabartma tozu, 4 – 4,5 su bardağı unu kontrollü bir şekilde ekleyin. Ele yapışmayan orta sertlikte bir hamur edene kadar karıştırın. Ardından hazırlanan hamurdan mandalina büyüklüğünde beze koparın. Elinizle açıp içerisine beyaz peynir koyun.
Daha sonra isteğe bağlı olmakla beraber maydanoz veya dereotunu ekleyin. Sonrasında hamuru D şeklinde yada yuvarlak olacak şekilde kapatın. Fırın tepsisi üzerine pişirme kağıdı serin. Hamurları tepsi üzerine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Susam, çörek otu yada haşhaş serpin. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Pişen poğaçaların üzerini örtüp 5 dakika dinlendirin ve servis edin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder