Tam Mevsiminde Palamut Buğulama Tarifi
Malzemeler
- 1 adet palamut (takoz dilimlenmiş)
- 2 adet büyük boy soğan (yarım ay doğranmış)
- 4 diş sarımsak (ince dilimlenmiş)
- 3 adet sivri biber (iki parmak genişlikte doğranmış)
- 3 adet domates ( küp küp doğranmış )
- 1 adet limon (dilimlenmiş)
- 1 adet limon suyu
- 1/4 (çeyrek) demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Nasıl Yapılır?
- Balıkları temizleyip takoz dilim olarak hazırlayın.
- Yarım ay şeklinde doğranmış soğanları tencereye alın. Üzerine zeytinyağını ve tuzu ilave edin.
- Kapak kapatıp bir kaç dakika en kısık ateşte terletin.
- İnce dilimlediğiniz sarımsakları ilave edin yaklaşık 1 dakika daha kavurun. Biberleri ekleyin. 2-3 dakika kadar pişirip domatesleri ekleyin.
- 1 adet limonun suyunu ve karabiberi ekleyip kapak kapalı olarak domatesler biraz yumuşayana kadar pişirmeye devam edin.
- Dilimlenen palamutları tencereye dizin üzerlerine limon dilimlerini bırakın. 10 dakika kadar pişirin ve ocağı kapatmadan önce ince kıyılmış maydanozları üzerine serpin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder