Tam Mevsiminde Palamut Buğulama Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 adet palamut (takoz dilimlenmiş)
  • 2 adet büyük boy soğan (yarım ay doğranmış)
  • 4 diş sarımsak (ince dilimlenmiş)
  • 3 adet sivri biber (iki parmak genişlikte doğranmış)
  • 3 adet domates ( küp küp doğranmış )
  • 1 adet limon (dilimlenmiş)
  • 1 adet limon suyu
  • 1/4 (çeyrek) demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

    Nasıl Yapılır?

  • Balıkları temizleyip takoz dilim olarak hazırlayın.
  • Yarım ay şeklinde doğranmış soğanları tencereye alın. Üzerine zeytinyağını ve tuzu ilave edin.
  • Kapak kapatıp bir kaç dakika en kısık ateşte terletin.
  • İnce dilimlediğiniz sarımsakları ilave edin yaklaşık 1 dakika daha kavurun. Biberleri ekleyin. 2-3 dakika kadar pişirip domatesleri ekleyin.
  • 1 adet limonun suyunu ve karabiberi ekleyip kapak kapalı olarak domatesler biraz yumuşayana kadar pişirmeye devam edin.
  • Dilimlenen palamutları tencereye dizin üzerlerine limon dilimlerini bırakın. 10 dakika kadar pişirin ve ocağı kapatmadan önce ince kıyılmış maydanozları üzerine serpin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder