Malzemeler
Şerbeti için:
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- Çeyrek limon suyu
- 4 adet ikili milföy
- 1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
- 1 su bardağı çekilmiş fındık fıstık veya ceviz
Üzerine süs için
- Rendelenmiş çikolata
- Fındık parçaları
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbetini hazırlayalım 2 su bardağı kadar toz şeker ve 2 su bardağı kadar suyu tenceremize alalım.
- İçerisine çeyrek limon sıkalım ve kaynayana kadar ocağın altını açalım.
- Kaynadıktan sonra 5 dakika kadar kaynatıp altını kapatalım ve soğumaya bırakalım.
- 2 tane milföyümüzü merdane yardımıyla çok az açıyoruz ve yapacağımız borcama yan yana koyarak ortasını birleştiriyoruz.
- Daha sonra ortasına eritilmiş tereyağı sürüyoruz ve içerisine çekilmiş fındık parçaları ceviz veya isteğe bağlı fıstık parçaları koyuyoruz.
- Daha sonra kalan iki parça milföyümüzü de merdane yardımıyla açarak borcamımıza diziyoruz üstünü kapatıyoruz ve yine ortalarını birleştiriyoruz.
- Daha sonra dilimlere ayırıyoruz ve üzerine tereyağı sürerek önceden ısıtılmış 200 derece fırına koyuyoruz.
- Alt üst ayarına getiriyoruz fırınımızı bir anda kızarırsa eğer milföyümüz ayarını 170 dereceye düşürerek kalan dakikaları da 170 derecede pişirmek için kullanıyorum.
- Ben yaklaşık 40 dakika kadar fırında tuttum son 15 dakika kadar 170 derecede pişirdim.
- Fırından çıkarttıktan sonra yaklaşık 5-6 dakika ilk sıcaklığı çıkana kadar bekleyelim ve ilk sıcaklığı çıktıktan sonra soğuk şerbeti baklavamızın üzerine dökelim ve şerbetin tamamen çekmesini bekleyelim.
- Şerbetini tamamen çekip soğuyan baklavamızın üzerine çikolata rendeleri ve fındık parçalarıyla süsleyerek servis edelim herkese afiyet olsun k
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder