Milföy Baklava Tarifi

 

Malzemeler

Şerbeti için:

  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • Çeyrek limon suyu
  • 4 adet ikili milföy
  • 1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
  • 1 su bardağı çekilmiş fındık fıstık veya ceviz

Üzerine süs için

  • Rendelenmiş çikolata
  • Fındık parçaları

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şerbetini hazırlayalım 2 su bardağı kadar toz şeker ve 2 su bardağı kadar suyu tenceremize alalım.
  • İçerisine çeyrek limon sıkalım ve kaynayana kadar ocağın altını açalım.
  • Kaynadıktan sonra 5 dakika kadar kaynatıp altını kapatalım ve soğumaya bırakalım.
  • 2 tane milföyümüzü merdane yardımıyla çok az açıyoruz ve yapacağımız borcama yan yana koyarak ortasını birleştiriyoruz.
  • Daha sonra ortasına eritilmiş tereyağı sürüyoruz ve içerisine çekilmiş fındık parçaları ceviz veya isteğe bağlı fıstık parçaları koyuyoruz.
  • Daha sonra kalan iki parça milföyümüzü de merdane yardımıyla açarak borcamımıza diziyoruz üstünü kapatıyoruz ve yine ortalarını birleştiriyoruz.
  • Daha sonra dilimlere ayırıyoruz ve üzerine tereyağı sürerek önceden ısıtılmış 200 derece fırına koyuyoruz.
  • Alt üst ayarına getiriyoruz fırınımızı bir anda kızarırsa eğer milföyümüz ayarını 170 dereceye düşürerek kalan dakikaları da 170 derecede pişirmek için kullanıyorum.
  • Ben yaklaşık 40 dakika kadar fırında tuttum son 15 dakika kadar 170 derecede pişirdim.
  • Fırından çıkarttıktan sonra yaklaşık 5-6 dakika ilk sıcaklığı çıkana kadar bekleyelim ve ilk sıcaklığı çıktıktan sonra soğuk şerbeti baklavamızın üzerine dökelim ve şerbetin tamamen çekmesini bekleyelim.
  • Şerbetini tamamen çekip soğuyan baklavamızın üzerine çikolata rendeleri ve fındık parçalarıyla süsleyerek servis edelim herkese afiyet olsun k

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder