Margarinsiz Limonlu Çatlak Kurabiye Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml)
  • Yarım limonun suyu
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • Yarım tatlı kaşığı zerdeçal
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu

Kurabiyeleri bulamak için;

  • Pudra şekeri

     Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle karıştırma kabının içine yumurta ve şeker alınıp çırpılır.
  • Üzerine sıvı yağ ,limon suyu, limon kabuğu ve zerdeçal eklenip karıştırılır.
  • Son olarakta un, kabartma tozu ve vanilya eklenip hamur spatula ile toparlanır. Kek hamurundan biraz daha yoğun bir hamur olduğu için yoğurulmadan hazırlanır.
  • Buzdolabında 1 saat boyunca soğutulur. Bu sürede hamur katılaşır. Kaşıkla hamurdan parçalar koparılıp, elimizi ıslatıp yuvarlanır ve pudra şekerine bulanır.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
  • Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika pişirilir. Servise hazır. Deneyen herkese afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

24 Kişilik Kıbrıs Tatlısı Tarifi

  24 Kişilik Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler 1 litre süt 1 çay bardağı şeker 3 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı nişasta 1 paket krem şan...