Soğuk Baklava Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 paket baklavalık yufka (800 gr)
  • 200 gram tereyağı veya margarin
  • Çeyrek su bardağı sıvı yağ

İçi için;

  • 1 kase antep fıstığı rendesi (ceviz içi ya da fındıkta olur)

Şerbeti için;

  • 4 su bardağı süt
  • 2.5 su bardağı toz şeker ( şekerli sevmeyenler 2 bardak yapabilir)
  • 1 paket vanilya

Üzeri için;

  • Kakao
  • 60 gram sütlü çikolata

    Nasıl Yapılır?

  • Soğuması gerektiği için öncelikle şerbeti hazırlanır. Süt ve toz şeker karıştırılarak orta ateşte kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirilir.
  • Kaynamaya başladıktan sonra 1 paket vanilya eklenip karıştırılarak iki dakika sonra ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
  • Baklavalık yufka tepsi boyutunda kesilir ( büyük kare borcam tepsi kullandım ) tereyağ ya da margarin ocakta eritilir.
  • Tepsiye fırçayla az miktarda eritilen tereyağ sürülür toplamda 40 adet yufka kullanılır.
  • 20 adet yufka havalandırılarak iki yufkada bir yağ sürerek tabana serilir.
  • 20 yufkadan sonra bolca ceviz ya da fıstık serpilir kalan 20 yufkada yine iki yufkada bir aralarına tereyağ sürülerek tepsiye dizilir.
  • Son kata bolca tereyağ sürülür ( yağ azalırsa içersine 1 çay bardağı sıvı yağ ekleyebilirsiniz ).
  • Bıçakla büyük kare dilimlere bölünüp kalan yağda pay edilir.
  • 160 derece fırında üzeri kızarana kadar ağır ağır kontrollü olarak pişirilir.
  • Borcam tepsi biraz geç soğuyor tepsi ılık hale geldikten sonra tamamen soğuk olan şerbet kepçe yardımıyla yavaş yavaş tepsiye dökülür.
  • Not :baklava mutlaka ılık şerbette soğuk olmalı tepsiyi elinize alabiliyorsanız yeterli ısıya gelmiş demektir 10 dakika sonra kakao ve çikolata rendesi serpilir mutlaka buzdolabında 1 gece dinlendirmenizi öneririm böylece şerbeti güzelce çekmiş olur deneyecek olanlara afiyet şifa olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

24 Kişilik Kıbrıs Tatlısı Tarifi

  24 Kişilik Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler 1 litre süt 1 çay bardağı şeker 3 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı nişasta 1 paket krem şan...