Malzemeler
- 1 paket baklavalık yufka (800 gr)
- 200 gram tereyağı veya margarin
- Çeyrek su bardağı sıvı yağ
İçi için;
- 1 kase antep fıstığı rendesi (ceviz içi ya da fındıkta olur)
Şerbeti için;
- 4 su bardağı süt
- 2.5 su bardağı toz şeker ( şekerli sevmeyenler 2 bardak yapabilir)
- 1 paket vanilya
Üzeri için;
- Kakao
- 60 gram sütlü çikolata
Nasıl Yapılır?
- Soğuması gerektiği için öncelikle şerbeti hazırlanır. Süt ve toz şeker karıştırılarak orta ateşte kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirilir.
- Kaynamaya başladıktan sonra 1 paket vanilya eklenip karıştırılarak iki dakika sonra ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
- Baklavalık yufka tepsi boyutunda kesilir ( büyük kare borcam tepsi kullandım ) tereyağ ya da margarin ocakta eritilir.
- Tepsiye fırçayla az miktarda eritilen tereyağ sürülür toplamda 40 adet yufka kullanılır.
- 20 adet yufka havalandırılarak iki yufkada bir yağ sürerek tabana serilir.
- 20 yufkadan sonra bolca ceviz ya da fıstık serpilir kalan 20 yufkada yine iki yufkada bir aralarına tereyağ sürülerek tepsiye dizilir.
- Son kata bolca tereyağ sürülür ( yağ azalırsa içersine 1 çay bardağı sıvı yağ ekleyebilirsiniz ).
- Bıçakla büyük kare dilimlere bölünüp kalan yağda pay edilir.
- 160 derece fırında üzeri kızarana kadar ağır ağır kontrollü olarak pişirilir.
- Borcam tepsi biraz geç soğuyor tepsi ılık hale geldikten sonra tamamen soğuk olan şerbet kepçe yardımıyla yavaş yavaş tepsiye dökülür.
Not :baklava mutlaka ılık şerbette soğuk olmalı tepsiyi elinize alabiliyorsanız yeterli ısıya gelmiş demektir 10 dakika sonra kakao ve çikolata rendesi serpilir mutlaka buzdolabında 1 gece dinlendirmenizi öneririm böylece şerbeti güzelce çekmiş olur deneyecek olanlara afiyet şifa olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder