Mengen Çorbası Tarifi

 

Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı bulgur
  • 200 gr kıyma
  • 1 büyükçe kelle soğan
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 2 su bardağı soğuksu
  • 5 su bardağı normal su
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tepeleme nane

    Nasıl Yapılır?

  • 4 yemek kaşığı bulgurun üzerini iki parmak geçecek kadar sıcak su ekleyip orta ateşte bulgur yumuşayıncaya dek pişirin.
  • O pişerken diğer tarafta çorbayı pişireceğimiz tencereye tereyağını koyun.
  • Erirken kıymayı ekleyip kavurun üzerine incecik yemeklik doğradığımız soğanı ekleyip kısık ateşte kavurun
  • Soğan yumuşayınca 2 kaşık unu ekleyip bir iki çevirin.
  • Salçaları biberleri tuzu ekleyip 2 su bardağı soğuksu ekleyin hızlıca karıştırarak ekleyin ki un topaklanmasın.
  • Kaynamaya başlayınca 5 su bardağı sıcak su ve pişen bulguru ekleyip bir iki tur karıştırın.
  • 10 dakika daha pişirip altını kapatın.
  • Üzerine nane ekleyin çorbamız hazır.
  • Not: bu çorbamızı kıyma yerine et suyu veya tavuk suyu ile de yapabilirsiniz. 5 su bardağı suyun tamamını yada bir kısmını tavuk suyu yada et suyu kullanarak .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder