Malzemeler
- 4 yemek kaşığı bulgur
- 200 gr kıyma
- 1 büyükçe kelle soğan
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı salça
- 2 su bardağı soğuksu
- 5 su bardağı normal su
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tepeleme nane
Nasıl Yapılır?
- 4 yemek kaşığı bulgurun üzerini iki parmak geçecek kadar sıcak su ekleyip orta ateşte bulgur yumuşayıncaya dek pişirin.
- O pişerken diğer tarafta çorbayı pişireceğimiz tencereye tereyağını koyun.
- Erirken kıymayı ekleyip kavurun üzerine incecik yemeklik doğradığımız soğanı ekleyip kısık ateşte kavurun
- Soğan yumuşayınca 2 kaşık unu ekleyip bir iki çevirin.
- Salçaları biberleri tuzu ekleyip 2 su bardağı soğuksu ekleyin hızlıca karıştırarak ekleyin ki un topaklanmasın.
- Kaynamaya başlayınca 5 su bardağı sıcak su ve pişen bulguru ekleyip bir iki tur karıştırın.
- 10 dakika daha pişirip altını kapatın.
- Üzerine nane ekleyin çorbamız hazır.
Not: bu çorbamızı kıyma yerine et suyu veya tavuk suyu ile de yapabilirsiniz. 5 su bardağı suyun tamamını yada bir kısmını tavuk suyu yada et suyu kullanarak .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder