Malzemeler
- 4-5 adet patates
- 1 su bardağı galeta unu(110 gr)
- 1 adet yumurta
- 1 adet rendelenmiş soğan
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım tatlı kaşığı pul biber
- Yarım tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
- Yarım tatlı kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 2 diş sarımsak
- 1 avuç maydanoz
Kızarmak için;
- Biraz sıvı yağ
Nasıl Yapılır?
- Patatesleri soyun ve küp küp doğrayıp haşlayın.
- Daha sonra patatesleri ezin ve üzerine diğer tüm malzemeleri ekleyip yoğurun.
- Köfteleri yuvarlayın ve üzerine bastırın. Tavada sıvı yağı kızdırın. Çok fazla yağ kullanmayın ama az da olmasın.
- Yağ kızdıktan sonra ocağın altını biraz kısın ve köfteleri arkalı önlü kızartın.
- Yoğurt ile servis edebilirsiniz, çok lezzetli oluyor. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder