Piyano Kek (İnanılmaz Lezzetli) Tarifi

 

Malzemeler

Kek katı için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 1 çay bardağı süt
  • 1,5 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • Keki ıslatmak için;

    • 300 ml süt (200 ml bardakta 1,5 bardağa tekabül ediyor)
    • 1 yemek kaşığı toz şeker
    • 1 yemek kaşığı granül kahve
    • Kreması için;

      • 500 ml süt
      • 1,5 çay bardağı un
      • 1 çay bardağı toz şeker
      • 1 yemek kaşığı tereyağı
      • 1/2 (yarım) su bardağı çiğ krema
      • Üzeri için;

        • 3 yemek kaşığı kakao

          Nasıl Yapılır?

        • Keki hazırlamak için; yumurtaları derin bir karıştırma kabına alın. Toz şeker ekleyip şeker taneleri tamamen eriyene kadar mikser yardımıyla karıştırın.
        • Ayçiçek yağı ve süt ekledikten sonra karıştırma işlemini sürdürün. Un, kakao ve kabartma tozunu ayrı bir yere eleyip karıştırdıktan sonra azar azar kek harcına ekleyin. Hızlıca karıştırıp kıvam almasını sağlayın.
        • Kek harcını; hafifçe yağlanmış, ısıya dayanıklı, dikdörtgen bir kalıba döküp üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika kadar kontrollü olarak pişirin.
        • Kreması için; süt, un ve toz şekeri derin bir tencereye alıp pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın. Sonrasında ocağa aldığınız krema karışımını, tereyağ ilavesiyle kısık ateşte karıştırarak kıvam alana kadar pişirin.
        • Ocaktan alıp kremayı da ekleyin ve çırpın. Fırından çıkan keki oda ısısında dinlendirdikten sonra granül kahveyle karıştırdığınız ılık sütle ıslatın. Islattığınız kekin üzerini hazırladığınız krema ile kaplayın, üzerini düzeltin.
        • Üzerine ince bir kat kakao serpin. Buzdolabında en az bir gece bekletip dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun!.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder