Malzemeler
- 1 kg ıspanak (saplarıyla birlikte)
- 2 kuru soğan
- 1 kahve fincanı pirinç
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- 1 bardak sıcak su
Üzeri için
- Sarımsaklı yoğurt
- Servis ederken isteğe bağlı tereyağlı makarna
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle ıspanakları iyice yıkayıp suyunu süzdürüyoruz. Diğer yandan yemeklik doğranmış soğanları bir miktar yağ ile kavurmaya başlıyoruz.
- Ispanağın saplarını da küçük küçük doğrayıp hemen arkasından soğanların üzerine alıyoruz. Soğanlar pembeleşmeye başlayınca salçalarını ekleyip 2-3 dakika daha kavuruyoruz.
- Üzerine ince ince kıyılmış ıspanak yapraklarını da ekleyip tencerenin kapağını kapatarak biraz sönmesini bekliyoruz.
- Sönen ıspanakların üzerine pirinçini tuz ve karabiberini koyup suyunu verip pişmeye bırakıyoruz.
- Pirinçlerin piştiğinden emin olunca ocaktan alıp üzerine sarımsaklı yoğurtla birlikte servis ediyoruz.
- Yanına tereyağlı makarnanın çok yakıştığını düşündüğüm için ben öyle servis ettim. Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder