Pirinçli Ispanak Yemeği Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 kg ıspanak (saplarıyla birlikte)
  • 2 kuru soğan
  • 1 kahve fincanı pirinç
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 bardak sıcak su

Üzeri için

  • Sarımsaklı yoğurt
  • Servis ederken isteğe bağlı tereyağlı makarna

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle ıspanakları iyice yıkayıp suyunu süzdürüyoruz. Diğer yandan yemeklik doğranmış soğanları bir miktar yağ ile kavurmaya başlıyoruz.
  • Ispanağın saplarını da küçük küçük doğrayıp hemen arkasından soğanların üzerine alıyoruz. Soğanlar pembeleşmeye başlayınca salçalarını ekleyip 2-3 dakika daha kavuruyoruz.
  • Üzerine ince ince kıyılmış ıspanak yapraklarını da ekleyip tencerenin kapağını kapatarak biraz sönmesini bekliyoruz.
  • Sönen ıspanakların üzerine pirinçini tuz ve karabiberini koyup suyunu verip pişmeye bırakıyoruz.
  • Pirinçlerin piştiğinden emin olunca ocaktan alıp üzerine sarımsaklı yoğurtla birlikte servis ediyoruz.
  • Yanına tereyağlı makarnanın çok yakıştığını düşündüğüm için ben öyle servis ettim. Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder