Tel Şehriyeli Tane Tane Pirinç Pilavı Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım çay bardağı tel şehriye
  • 1 su bardağı kaynar su + yarım su bardağından 1 parmak eksik yani yarımın yarısı
  • Tuz

Pirinçleri ıslamak için;

  • 1 kase dolusu kaynamış su
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Pirinçleri 1-2 saat bekletiyorum 

    Nasıl Yapılır?

  • Pirinçleri 1 veya 2 saat sıcak tuzlu suda bekletiyorum.
  • Sonra soğuk su ile güzelce nişastası gidene kadar yıkıyorum.
  • Suyunu süzüyorum.
  • Tavada sıvı yağı ve tereyağını eritiyorum .
  • Pirinçleri ilave ediyorun ,2-3 dk boyunca pirinçleri (kesinlikle güzelce kavuruyorum)
  • Benim ocağımın 9 ayarı var indüksiyon ocağı kullanıyorum ben bu işeleme kadar ocağın altını 6/7 tutuyorum sıcak suyu ekliyorum tuzunu ilave ediyorum.
  • Karıştırıp kapağını kapatıyorum ve ocağın altını 3 ayara kısıyorum .
  • Kısık ayarda yaklaşık 10-12 dk pişiriyorum .
  • Pirinçler suyunu çektikten hemen sonra pilavın kapağını açıyorum .
  • Bir iki kez güzelce karıştırıp kapağını tekrar kapatıp ocaktan çekiyorum, 15dk servise kadar dinlendiriyorum. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder