Malzemeler
- 1 su bardağı pirinç
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım çay bardağı tel şehriye
- 1 su bardağı kaynar su + yarım su bardağından 1 parmak eksik yani yarımın yarısı
- Tuz
Pirinçleri ıslamak için;
- 1 kase dolusu kaynamış su
- 1 yemek kaşığı tuz
- Pirinçleri 1-2 saat bekletiyorum
Nasıl Yapılır?
- Pirinçleri 1 veya 2 saat sıcak tuzlu suda bekletiyorum.
- Sonra soğuk su ile güzelce nişastası gidene kadar yıkıyorum.
- Suyunu süzüyorum.
- Tavada sıvı yağı ve tereyağını eritiyorum .
- Pirinçleri ilave ediyorun ,2-3 dk boyunca pirinçleri (kesinlikle güzelce kavuruyorum)
- Benim ocağımın 9 ayarı var indüksiyon ocağı kullanıyorum ben bu işeleme kadar ocağın altını 6/7 tutuyorum sıcak suyu ekliyorum tuzunu ilave ediyorum.
- Karıştırıp kapağını kapatıyorum ve ocağın altını 3 ayara kısıyorum .
- Kısık ayarda yaklaşık 10-12 dk pişiriyorum .
- Pirinçler suyunu çektikten hemen sonra pilavın kapağını açıyorum .
- Bir iki kez güzelce karıştırıp kapağını tekrar kapatıp ocaktan çekiyorum, 15dk servise kadar dinlendiriyorum. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder