Zeytinyağlı Taze Fasulye (Ege Usulü) Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 kg taze fasulye
  • 1 kg domates (5-6 adet)
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet kesme şeker
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

    Nasıl Yapılır?

  • Taze fasulyelerimizi ayıklıyor ve doğruyoruz.
    Tenceremize zeytinyağıyla alıp bir süre arada bir karıştırarak kavuruyoruz.
    Ardından yemeklik doğradığımız soğan ve sarımsağı ekleyerek pişiriyoruz.
    Soğanlar pembeleşmeye başladığında küp küp doğradığımız domateslerimizi, kesme şekerimiz ve karabiberimizi ekleyerek pişmeye bırakıyoruz.
    Pişmesine yakın tuzunu ekliyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

24 Kişilik Kıbrıs Tatlısı Tarifi

  24 Kişilik Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler 1 litre süt 1 çay bardağı şeker 3 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı nişasta 1 paket krem şan...