1 Ekim 2022 Cumartesi

Zeytinyağlı Taze Fasulye (Ege Usulü) Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 kg taze fasulye
  • 1 kg domates (5-6 adet)
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet kesme şeker
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

    Nasıl Yapılır?

  • Taze fasulyelerimizi ayıklıyor ve doğruyoruz.
    Tenceremize zeytinyağıyla alıp bir süre arada bir karıştırarak kavuruyoruz.
    Ardından yemeklik doğradığımız soğan ve sarımsağı ekleyerek pişiriyoruz.
    Soğanlar pembeleşmeye başladığında küp küp doğradığımız domateslerimizi, kesme şekerimiz ve karabiberimizi ekleyerek pişmeye bırakıyoruz.
    Pişmesine yakın tuzunu ekliyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder