Malzemeler
- 500 gram dana kıyma
- 2 adet kuru soğan rendesi
- 2 su bardağı köftelik ince bulgur
- 2 adet yumurta
- 7-8 dal ince kıyım maydanoz
- 1 dolu yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Suyu için;
- 2 yemek kaşığı margarin yada tereyağ
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 diş sarımsak
- 1.5 litre su
- 1 çay kaşığı tuz
Üzerine;
- 3-4 dal ince kıyılmış maydanoz
Nasıl Yapılır?
- Köftesini hazırlamak için tüm malzemeler bir kaba alınıp iyice özleşene kadar (10 dk ) yoğurulur. Elimiz az ıslanarak köfte toparlanır.
- Ardından ceviz büyüklüğünden az küçük toplar yapılır.
- Tüm köfteler bu şekilde hazırlanır.
- Sosu hazır olana kadar dinlendirilir.
- Tencereye tereyağ ve zeytin yağı alınıp ısıtılır.
- Yağlar eriyince salçası ve minik minik doğranmış veya rendelenmiş sarımsak eklenip çevrilir.
- Tuz ve suyu eklenir. Kaynamaya bırakılır.
- Salçalı su kaynayınca köfteler eklenir kaynamaya başlayınca orta gözde kısık ateşte hafif suyunu çekip kıvam alıncaya kadar kısık ateşte yaklaşık 30 dakika kadar pişirilir.
- Piştikten sonra servis tabağına alınır ve üzerine ince kıyılmış maydanoz serpilip servis edilir.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder