13 Kasım 2022 Pazar

Beşamel Soslu Tavuk Tarifi

 

Malzemeler

  • 500 g kemiksiz tavuk eti  (ben kalça ve göğüs karışık kullanıyorum)
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet kırmızı biber (isteğe bağlı, evde varsa kullanıyorum)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 kase kadar konserve garnitür (bezelye, havuç, patates)
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sıcak su (60 ml)

Beşamel sos için;

  • 2,5 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Çay kaşığının ucu ile karabiber

Üzerine;

  • Kaşar peyniri rendesi

    Nasıl Yapılır?

  • Tavuk etlerini parmak kalınlığında doğrayarak sıvı yağı kızdırdığımız tavada soteleyelim.
  • İnce doğranmış soğanları ilave ederek bir iki çevirelim.
  • Rengi dönmeye başlayınca doğranmış kırmızı biber ve soğanı ekleyerek beraber bir kaç dakika daha çevirelim.
  • Tavuklar kızardıktan sonra salçasını, sarımsağı, tuzunu ve baharatlarını ilave edelim, 1-2 dakika daha kavuralım.
  • Suyunu süzdüğümüz konserve garnitürü ilave ederek karıştıralım.
  • Yarım çay bardağı kadar sıcak su ekleyip bir iki dakika daha kaynatalım.
  • Tüm malzemeler güzelce karışıp piştikten sonra hazırlanan tavuğu ocaktan alarak küçük bir fırın kabının tabanına yayalım.
  • Onun üzerine de beşamel sos hazırlayıp yemeğin üzerini beşamel sos ile kapatalım.
  • Son olarak üzerine kaşar peyniri rendesi ekleyelim.
  • Fırın kabını fırına sürerek üzeri pembeleşinceye kadar 190 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda üzeri güzelce kızaran ve peynirleri eriyen fırında beşamel soslu tavuğumuz servise hazır. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder