Malzemeler
- 500 g kemiksiz tavuk eti (ben kalça ve göğüs karışık kullanıyorum)
- 1 adet kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 adet kırmızı biber (isteğe bağlı, evde varsa kullanıyorum)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 kase kadar konserve garnitür (bezelye, havuç, patates)
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı sıcak su (60 ml)
Beşamel sos için;
- 2,5 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- 1 dolu yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- Çay kaşığının ucu ile karabiber
Üzerine;
- Kaşar peyniri rendesi
Nasıl Yapılır?
- Tavuk etlerini parmak kalınlığında doğrayarak sıvı yağı kızdırdığımız tavada soteleyelim.
- İnce doğranmış soğanları ilave ederek bir iki çevirelim.
- Rengi dönmeye başlayınca doğranmış kırmızı biber ve soğanı ekleyerek beraber bir kaç dakika daha çevirelim.
- Tavuklar kızardıktan sonra salçasını, sarımsağı, tuzunu ve baharatlarını ilave edelim, 1-2 dakika daha kavuralım.
- Suyunu süzdüğümüz konserve garnitürü ilave ederek karıştıralım.
- Yarım çay bardağı kadar sıcak su ekleyip bir iki dakika daha kaynatalım.
- Tüm malzemeler güzelce karışıp piştikten sonra hazırlanan tavuğu ocaktan alarak küçük bir fırın kabının tabanına yayalım.
- Onun üzerine de beşamel sos hazırlayıp yemeğin üzerini beşamel sos ile kapatalım.
- Son olarak üzerine kaşar peyniri rendesi ekleyelim.
- Fırın kabını fırına sürerek üzeri pembeleşinceye kadar 190 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakalım.
- Sürenin sonunda üzeri güzelce kızaran ve peynirleri eriyen fırında beşamel soslu tavuğumuz servise hazır. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder