Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- Yarım su bardağı süt
- 1 su bardağından 1 parmak eksik un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Tavayı yağlamak için;
- Sıvı yağ
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yumurta ve şekerimizi güzelce çırpıyoruz.
- Ardından süt,un,vanilya,kabartma tozu ekleyip,tekrar çırpıyoruz. Çok uzun süre çırpmaya gerek yok.
- Ardından orta ateşte ısıttığımız tavamızı peçete yardımı ile sıvı yağ ile yağlayalım. Tavayı çok yağlamayın,peçete yağ döküp,yağlayabilirsiniz.
- Ardından ısınan tavamıza yemek kaşığı ile 1’er yemek kaşığı olacak şekilde tavamıza aralıklı döküyoruz.
- Üzeri delik delik olunca diğer yönünü çevirip,pişiriyoruz.
- Her pankek dökme de tavayı peçete ile yağlayalım.
- Pişen pankeklerimizi uygun bir tabağa alalım ve üzerine isterseniz pudra şekeri serpiyoruz.
- Daha sonra ister çikolata,ister bal kaymak,ister meyveler ile servis ediyoruz. Afiyet olsun ! :).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder