Malzemeler
- 9 adet tavuk baget
- 8-9 adet bebek patates
- 1 adet havuç
- 1 su bardağı bezelye
- 2 adet soğan
- 2-3 diş sarımsak
- Birer adet yeşil, kırmızı biber
- 6 tane çeri domates
- 2-3 defne yaprağı
- 4-5 parça tereyağ
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- 2-3 yemek kaşığı et suyu
Sosu için:
- 1 su bardağı domates püresi
- 1 su bardağı krema
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
Nasıl Yapılır?
- Tavaya iri doğranmış sebzeleri yerleştirin.
- Tavuklara kesikler atıp sebzelerin üzerine yerleştirin.
- Bir kabın içerisine sos için tüm malzemeleri koyup karıştırın ve tavukların üzerine dökün.
- Çeri domates tereyağ parçaları ve defne yapraklarını ilave edin.
- Kapağı kapalı kısık ateşte 40 dakika pişirin sonra kapağını açıp pişirmeye o şekilde devam edin.
- Arada tavukları çevirin.
- En son piştikten sonra nişasta ve 2-3 yemek kaşığı etin suyundan karıştırın ve yemeğe aktarın, hafif karıştırıp 1 dakika pişirin. 💖Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder