Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un (kontrollü olarak 5- 6 su bardağı)
Bezeleri bulamak için:
- Yarım su bardağı sıvı yağ
Aralarını yağlamak için:
- 100 gram eritilmiş tereyağ veya margarin
Nasıl Yapılır?
- Bir kaba su, süt ve tuz alınır.
- Un kontrollü olarak eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğrulur.
- Hamur 8 eşit parcaya bölünüp yuvarlanarak beze yapılır.
- Bezeler sıvı yağa bulanıp bir tepsiye koyulur.
- Üzeri kapatılıp en az 15 dk dinlendirilir.
- Daha sonra bezeler elle ince şekilde açılıp üzerine eritilmiş tereyağ sürülüp rulo şeklinde sarılır.
- Sarılan rulolar gül şeklinde tekrar sarılıp tepsiye geri koyulur.
- Bu şekilde tekrar üzeri kapalı şekilde buzdolabında 1 saat dinlendirilir.
- 1 saatin sonunda bezeler merdaneyle pasta tabağı büyüklüğünde açılır ve yapıştırmayan bir tavada arkalı önlü kızartılır.
- Tavayı kalan yağ ile her birinde yağlayabilirsiniz.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder