21 Kasım 2022 Pazartesi

Katmer Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un (kontrollü olarak 5- 6 su bardağı)

Bezeleri bulamak için:

  • Yarım su bardağı sıvı yağ

Aralarını yağlamak için:

  • 100 gram eritilmiş tereyağ veya margarin

    Nasıl Yapılır?

  • Bir kaba su, süt ve tuz alınır.
  • Un kontrollü olarak eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğrulur.
  • Hamur 8 eşit parcaya bölünüp yuvarlanarak beze yapılır.
  • Bezeler sıvı yağa bulanıp bir tepsiye koyulur.
  • Üzeri kapatılıp en az 15 dk dinlendirilir.
  • Daha sonra bezeler elle ince şekilde açılıp üzerine eritilmiş tereyağ sürülüp rulo şeklinde sarılır.
  • Sarılan rulolar gül şeklinde tekrar sarılıp tepsiye geri koyulur.
  • Bu şekilde tekrar üzeri kapalı şekilde buzdolabında 1 saat dinlendirilir.
  • 1 saatin sonunda bezeler merdaneyle pasta tabağı büyüklüğünde açılır ve yapıştırmayan bir tavada arkalı önlü kızartılır.
  • Tavayı kalan yağ ile her birinde yağlayabilirsiniz.
  • Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder