Malzemeler
- 2 su bardağı esmer ince bulgur
- 1 er tatlı kaşığı tuz, pul biber, kimyon, isot
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay bardağı zeytinyağ
- Yarım çay bardağı nar ekşisi
- Yarım limonun suyu
- Yarım bağ ince doğranmış maydanoz
- 5/6 sap yeşil soğan
- 1 kase ince kıyım mor lahana
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) diş ezilmiş sarımsak
Nasıl Yapılır?
- Bulgur ve baharatların üzerine 1 su bardağından az kaynar su eklenir ve üzerini kapatıp 10 dakika bulgurlar şişene kadar bekletilir, salçalar eklenir ve yumuşayana kadar yoğurulur.
- Zeytinyağ nar ekşisi limon da eklenip yoğrulur en son yeşilliklerini de öldürmeden karıştırılır servise alınır. Afiyet olsun ✨
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder