15 Kasım 2022 Salı

Ayva Tatlısı (Tam Da Ayva Zamanı İken) Tarifi

 

Malzemeler

  • 4 adet orta boy ayva
  • Her ayva parçası için 2 kaşık şeker (toplam 16 kaşık)
  • 1 çubuk tarçın
  • 8-10 adet karanfil
  • Yarım narın taneleri
  • 1 bardak su

Üzeri için;

  • Kaymak
  • Kremşanti ya da dondurma

    Tarifi Nasıl

  • Ayvaları soyup ikiye bölelim çekirdeklerini temizleyip yarım limon sıktığımız suya bırakalım kararmaması için. Kabuğunu ve çekirdeklerini atmayalım.
  • Tencerenin altına kabukları serelim üzerine ayvalarımızı dizip tencereye yerleştirelim her ayvanın üzerine 2 kaşık şeker koyalım üzerine karanfil nar taneleri ve ayva çekirdeklerinden koyalım 1 bardak su ekleyip kaynatmaya bırakalım.
  • Kaynamaya başlayınca altını kısalım ayvalar yumuşayıncaya kadar pişirelim. Benim tatlı toplamda 1 saat 10 dakika da pişti 1 saat normal pişirdim son 10 dakika ayvaları ters çevirdim rengini tamamen alması için.
  • Soğuduktan sonra dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder