Malzemeler
- 1 adet soğan
- 1 adet kabak
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- 1 diş sarımsak
- 1 tutam dereotu
- Tuz
- Zeytinyağ
Terbiyesi için;
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı yoğurt
Nasıl Yapılır?
- Dereotu hariç tüm malzemeleri minik minik doğruyoruz.
- Tencereye biraz yağ koyup hepsini kavuruyoruz.
- Yeterli miktarda pişirdikten sonra üzerini geçecek kadar su ilave edip sebzeler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
- Un ve yoğurdu karıştırıp biraz çorbanın suyundan terbiyesinin üzerine döküyoruz kesilmemesi için.
- Yeterli sıcaklığa ulaşınca çorbanın içine döküp hızlıca karıştırıyoruz.
- 5 dakika kaynatıp kapatıyoruz.
- En son ince ince kıydığımız dereotunuda ilave edip servise sunuyoruz afiyet şeker olsun 😋.
Bekledikçe kıvamı koyulaşırsa su ilavesi yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder