Malzemeler
- 6-7 adet tavuk göğsü (kişi sayısına göre ayarlayın)
- Kızartmak için sıvı yağ
- Tuz
Üzeri için;
- 1 adet soğan
- 2 adet sivri biber
- 1 adet kapya biber
- 350-400 gram mantar
- 1 çay bardağı zeytinyağ(sıvı yağ da olur)
- Tuz, karabiber, pul biber
Püre için;
- 6-7 adet büyük boy patates
- 1 çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Tuz
- İsteğe göre muskat
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tavaya sıvı yağ koyup tavukları arkalı önlü kızartıyoruz, tepsiye yerleştiriyoruz.
- Üzeri için ;Tavaya zeytinyağ koyup içine soğan ve biberleri doğrayıp soteliyoruz.
- Mantarları doğrayıp içine ilave ediyoruz tekrar karıştırıyoruz.
- Baharatlarını ekleyip 3-4 dk kadar pişiriyoruz.
- Ocaktan alıp tavukların üzerine eşit şekilde yerleştiriyoruz.
- Tepsimizin üzerine fırın kağıdını ıslatıp nemli bir şekilde kapatıyoruz.
- 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz (25-30 dk kadar kontrollü şekilde pişiriyoruz).
- Püre için ;Patatesleri soyup tuzlu suda haşlıyoruz, süzdükten sonra içine sütle tereyağ ekleyip ezerek püre haline getiriyoruz.
- Muskat ilave ediyoruz.
- Servis edeceğimiz tabağımıza önce patates püresi üzerine de fırından çıkardığımız tavukları koyup sıcak servis edebilirsiniz, çok lezzetli bir tarif ☺️👌🏻deneyeceklere afiyet olsun.
Not:Kullanılan baharatlar damak tadına göre değişebilir, isteğiniz şekilde kullanabilirsiniz .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder