21 Kasım 2022 Pazartesi

Püre Yatağında Tavuk Bonfile Tarifi

 

Malzemeler

  • 6-7 adet tavuk göğsü (kişi sayısına göre ayarlayın)
  • Kızartmak için sıvı yağ
  • Tuz

Üzeri için;

  • 1 adet soğan
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet kapya biber
  • 350-400 gram mantar
  • 1 çay bardağı zeytinyağ(sıvı yağ da olur)
  • Tuz, karabiber, pul biber

Püre için;

  • 6-7 adet büyük boy patates
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz
  • İsteğe göre muskat

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tavaya sıvı yağ koyup tavukları arkalı önlü kızartıyoruz, tepsiye yerleştiriyoruz.
  • Üzeri için ;Tavaya zeytinyağ koyup içine soğan ve biberleri doğrayıp soteliyoruz.
  • Mantarları doğrayıp içine ilave ediyoruz tekrar karıştırıyoruz.
  • Baharatlarını ekleyip 3-4 dk kadar pişiriyoruz.
  • Ocaktan alıp tavukların üzerine eşit şekilde yerleştiriyoruz.
  • Tepsimizin üzerine fırın kağıdını ıslatıp nemli bir şekilde kapatıyoruz.
  • 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz (25-30 dk kadar kontrollü şekilde pişiriyoruz).
  • Püre için ;Patatesleri soyup tuzlu suda haşlıyoruz, süzdükten sonra içine sütle tereyağ ekleyip ezerek püre haline getiriyoruz.
  • Muskat ilave ediyoruz.
  • Servis edeceğimiz tabağımıza önce patates püresi üzerine de fırından çıkardığımız tavukları koyup sıcak servis edebilirsiniz, çok lezzetli bir tarif ☺️👌🏻deneyeceklere afiyet olsun.
  • Not:Kullanılan baharatlar damak tadına göre değişebilir, isteğiniz şekilde kullanabilirsiniz .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder