21 Kasım 2022 Pazartesi

Zeytinyağlı Barbunya Yemeği Tarifi

 

Malzemeler

  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet küçük soğan
  • 2 adet havuç
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 su bardağı yaş barbunya (buzluktakileri kullandım)
  • 1 adet büyük boy veya 2 orta boy patates
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1-1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 5 su bardağı ılık su
  • Tercihen 1.5-2 tatlı kaşığı limon suyu

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle 4-5 yemek kaşığı zeytinyağını tenceremize döküyoruz.
  • Ardından 1 adet soğanı ve 2 adet havucumuzu küçük küçük doğrayıp beraber yağla soteliyoruz. ( renkleri değişene kadar).
  • 1 yemek kaşığı domates salçamızı ekliyoruz, karıştırıyoruz.
  • Patateslerimizi küp küp doğrayıp bir kaseye alıyoruz.
  • Salça olduktan sonra 3 su bardağı barbunyayı yıkayıp tencereye ekliyoruz.
  • Bahartlarımızı ve tuzumuzu da ekleyip 5 su bardağı ılık suyumuzu ekliyoruz. Tencerenin içine köpürmemesi için bir demir kaşık koyup kapağını kapatıyoruz. Kısık ateşte barbunyalar yumuşayana kadar pişiriyoruz (barbunyalarımızı ara ara kontrol edelim)
  • Barbunyalar yumuşayınca küp küp doğradığımız patatesleri de ekliyoruz, patatesleri de ara ara kontrol ederek pişiriyoruz.
  • Patatesler de yumuşayınca yemeğimiz hazır. (ben üzerine 1. 5-2 tatlı kaşığı kadar limon suyu da ekliyorum) afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder