Malzemeler
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet küçük soğan
- 2 adet havuç
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 3 su bardağı yaş barbunya (buzluktakileri kullandım)
- 1 adet büyük boy veya 2 orta boy patates
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1-1.5 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 5 su bardağı ılık su
- Tercihen 1.5-2 tatlı kaşığı limon suyu
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle 4-5 yemek kaşığı zeytinyağını tenceremize döküyoruz.
- Ardından 1 adet soğanı ve 2 adet havucumuzu küçük küçük doğrayıp beraber yağla soteliyoruz. ( renkleri değişene kadar).
- 1 yemek kaşığı domates salçamızı ekliyoruz, karıştırıyoruz.
- Patateslerimizi küp küp doğrayıp bir kaseye alıyoruz.
- Salça olduktan sonra 3 su bardağı barbunyayı yıkayıp tencereye ekliyoruz.
- Bahartlarımızı ve tuzumuzu da ekleyip 5 su bardağı ılık suyumuzu ekliyoruz. Tencerenin içine köpürmemesi için bir demir kaşık koyup kapağını kapatıyoruz. Kısık ateşte barbunyalar yumuşayana kadar pişiriyoruz (barbunyalarımızı ara ara kontrol edelim)
- Barbunyalar yumuşayınca küp küp doğradığımız patatesleri de ekliyoruz, patatesleri de ara ara kontrol ederek pişiriyoruz.
- Patatesler de yumuşayınca yemeğimiz hazır. (ben üzerine 1. 5-2 tatlı kaşığı kadar limon suyu da ekliyorum) afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder