25 Kasım 2022 Cuma

Kordon Bleu Tarifi

 

Malzemeler

  • 400 gram biftek
  • 3-4 adet pastırma
  • 3-4 kaşar peynir
  • Tuz
  • Karabiber

Bulamak için;

  • Un
  • 2 adet yumurta
  • Galeta unu

Kızartmak için ;

  • Sıvı yağ

    Nasıl Yapılır?

  • Bifteklerimizin içine pastırma peynir konulabilecek bir şekilde et döveceği ile dövüp ince bir et elde edelim.
  • Bifteklerimize tuz ve karabiber ile marine edelim.
  • Bifteğimizin bir köşesine pastırmayı,pastırmanın üstüne kaşar peynirini koyalım.
  • Bifteği ikiye katlayalım.
  • Bifteklerimizi una,yumurta en sonunda da galeta ununa bandıralım.
  • Bir tavanın içine yağ koyup kızgın olunca bifteklerimizi kızartalım.
  • Pişen bifteklerimizi sıcakken servis edelim.
  • No:Bifteklerin içine dilerseniz pastırma yerine sucuk da koyabilirsiniz. Siz nasıl arzu ederseniz. Hem sucuklu,hem de pastırmalı muhteşem oluyor. Denemenizi tavsiye ederim.

    Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder