Malzemeler
- 400 gram biftek
- 3-4 adet pastırma
- 3-4 kaşar peynir
- Tuz
- Karabiber
Bulamak için;
- Un
- 2 adet yumurta
- Galeta unu
Kızartmak için ;
- Sıvı yağ
Nasıl Yapılır?
- Bifteklerimizin içine pastırma peynir konulabilecek bir şekilde et döveceği ile dövüp ince bir et elde edelim.
- Bifteklerimize tuz ve karabiber ile marine edelim.
- Bifteğimizin bir köşesine pastırmayı,pastırmanın üstüne kaşar peynirini koyalım.
- Bifteği ikiye katlayalım.
- Bifteklerimizi una,yumurta en sonunda da galeta ununa bandıralım.
- Bir tavanın içine yağ koyup kızgın olunca bifteklerimizi kızartalım.
- Pişen bifteklerimizi sıcakken servis edelim.
No:Bifteklerin içine dilerseniz pastırma yerine sucuk da koyabilirsiniz. Siz nasıl arzu ederseniz. Hem sucuklu,hem de pastırmalı muhteşem oluyor. Denemenizi tavsiye ederim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder