Malzemeler
- 250 gram margarin
- 1 adet yumurta
- 100 gr pudra şekeri
- 100 gr nişasta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 4-4,5 su bardağı un
Üzeri için;
- Çikolata
- Hindistan cevizi
Nasıl Yapılır?
- Margarin ve pudra şekeri yoğuralım yumurta ekleyip tekrar yoğuralım.
- Sıvıyağ ekleyip karıştırın.
- Nişasta, vanilya ve kabartma tozu ekleyin karıştırın.
- Unu azar azar ekleyip yoğuralım.Yumuşak hamur olacak.
- Hamurdan parça koparıp yuvarlak şekil verelim.
- Yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15 dakika kadar pişirelim.
- Kurabiyelerin altı kızarana kadar pişirelim ilk başta yumuşak oluyor kaldıkça sertleşir merak etmeyin.
- Kurabiyeler piştikten sonra soğumaya bırakalım.
- Çikolatayı benmari usulü eritilir kıvamı çok cıvıksa 1 çay kaşığı sıvı yağ ekleyelim.
- Kurabiyelerin üst kısmını çikolata batırıp sonra da hindistan cevizine bulayalım.Servis edilmeye hazırdır afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder