2 Kasım 2022 Çarşamba

Çikolatalı Hindistan Cevizli Kurabiye Tarifi

 

Malzemeler

  • 250 gram margarin
  • 1 adet yumurta
  • 100 gr pudra şekeri
  • 100 gr nişasta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 4-4,5 su bardağı un

Üzeri için;

  • Çikolata
  • Hindistan cevizi

    Nasıl Yapılır?

  • Margarin ve pudra şekeri yoğuralım yumurta ekleyip tekrar yoğuralım.
  • Sıvıyağ ekleyip karıştırın.
  • Nişasta, vanilya ve kabartma tozu ekleyin karıştırın.
  • Unu azar azar ekleyip yoğuralım.Yumuşak hamur olacak.
  • Hamurdan parça koparıp yuvarlak şekil verelim.
  • Yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15 dakika kadar pişirelim.
  • Kurabiyelerin altı kızarana kadar pişirelim ilk başta yumuşak oluyor kaldıkça sertleşir merak etmeyin.
  • Kurabiyeler piştikten sonra soğumaya bırakalım.
  • Çikolatayı benmari usulü eritilir kıvamı çok cıvıksa 1 çay kaşığı sıvı yağ ekleyelim.
  • Kurabiyelerin üst kısmını çikolata batırıp sonra da hindistan cevizine bulayalım.Servis edilmeye hazırdır afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder