2 Kasım 2022 Çarşamba

Çıtırlı Peynir Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 paket milföy hamuru
  • 450 gram kolot peyniri
  • 2 kaşık salça
  • 1 bardak su
  • 1 adet yumurta

    Nasıl Yapılır?

  • Milföy hamurunu fırın tepsisine sığacak bir şekilde açıyoruz.
  • 2 kaşık salçamızı 1bardak su ile sıvı bir kıvama getirip açtığımız milföy hamurunun üstüne sürüyoruz.
  • Kolot peynirini hamurun tam ortasına koyup ikinci milföy hamurunu üstüne kapatıyoruz.
  • Hamurumuzu peynirin bittiği yerden itibaren şerit şeklinde kesiyoruz ve burgu şekline getiriyoruz. Yumurtamızı üstüne sürelim.
  • 175 derecede 40 dakika pişirelim. Daha sonra peynir olan kısmını kesip, burgu kısmından koparıp peynirimize bandırarak yiyelim afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder