Malzemeler
Şerbeti için;
- 3 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- Yarım limon suyu
Hamuru için;
- 150 gram tereyağ
- Yarım çay bardağı pudra şekeri
- Yarım çay bardağı irmik
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı ince çekilmiş fındık
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı tahin
- 3 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
Üzeri için ;
- Toz fındık
- Toz fıstık
Nasıl Yapılır?
- Şerbeti için uygun bir tencereye alınan şeker, su ve limon suyu yüksek ateşte kaynatılıp daha sonra kısık ateşte 20 dakika kaynatılıp soğumaya bırakılır.
- Tatlının hamuru için yoğurma kabına alınan oda ısısında yumuşamış tereyağ ve pudra şekeri karıştırılıp üzerine yumurta, sıvı yağ, irmik ve fındık eklenip tekrar karıştırılıp kabartma tozu ve kontrollü un eklenerek yoğrulup yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp yuvarlak şekillendirip yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirilir.
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında kontrollü 30 dakika pişirilir.
- Soğuk şerbet sıcak tatlının üzerine gezdirilip en az bir saat bekletilip toz fındık ve fıstıkla süslenip servis edilir. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder