2 Kasım 2022 Çarşamba

Patatesli Ispanaklı Gözleme Tarifi

 

Malzemeler

Hamur için;

  • 1,5 su bardağı süt(200ml)
  • 1 su bardağı su
  • 5.5 su bardağı un
  • 1 paket maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • İç harcı için;

    • 3 adet büyük boy haşlanmış patates
    • 1 büyük boy soğan
    • Soğanı kavurmak için 2 yemek kaşığı tereyağı
    • Pul biber
    • Karabiber
    • 1 bağ ıspanak çiğ olsun
    • 100 gram beyaz peynir
    • Tereyağında kavrulmuş soğan
    • İsteğe bağlı baharat pulbiber karabiber tuz

      Nasıl Yapılır?

    • İlk önce hamurumuzu hazırlayalım. Hamur kabına sırasıyla zeytinyağı, maya, şeker, tuz, ılık süt ve suyu ekleyip mayanın aktifleşmesi için 5 dk bekle. Sonra unu kontrollü şekilde ekle iyice yoğur. Yarım saat mayalanması için kenara al.
    • Öte yandan patatesleri haşlayıp kavrulmuş tereyağıyla birleştir baharatlandır. Şimdi ise çiğ olan ıspanakları ince ince doğra beyaz peynir tereyağında kavrulmuş soğan ve baharatlarla harmanla.
    • Mayalanan hamurları bezelere ayırıp üzerine örtü serelim kurumasın diye. Sonra 1 bezeyi tezgaha alıp açalım ben bezelerimi servis tabağı büyüklüğünde açtım.
    • İç harcını doldurup yarım ay şeklinde kapatıp ısınan tavaya koyup kontrollü bir şekilde önlü arkalı pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder