Malzemeler
Hamur için;
- 1,5 su bardağı süt(200ml)
- 1 su bardağı su
- 5.5 su bardağı un
- 1 paket maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 adet büyük boy haşlanmış patates
- 1 büyük boy soğan
- Soğanı kavurmak için 2 yemek kaşığı tereyağı
- Pul biber
- Karabiber
- 1 bağ ıspanak çiğ olsun
- 100 gram beyaz peynir
- Tereyağında kavrulmuş soğan
- İsteğe bağlı baharat pulbiber karabiber tuz
Nasıl Yapılır?
- İlk önce hamurumuzu hazırlayalım. Hamur kabına sırasıyla zeytinyağı, maya, şeker, tuz, ılık süt ve suyu ekleyip mayanın aktifleşmesi için 5 dk bekle. Sonra unu kontrollü şekilde ekle iyice yoğur. Yarım saat mayalanması için kenara al.
- Öte yandan patatesleri haşlayıp kavrulmuş tereyağıyla birleştir baharatlandır. Şimdi ise çiğ olan ıspanakları ince ince doğra beyaz peynir tereyağında kavrulmuş soğan ve baharatlarla harmanla.
- Mayalanan hamurları bezelere ayırıp üzerine örtü serelim kurumasın diye. Sonra 1 bezeyi tezgaha alıp açalım ben bezelerimi servis tabağı büyüklüğünde açtım.
- İç harcını doldurup yarım ay şeklinde kapatıp ısınan tavaya koyup kontrollü bir şekilde önlü arkalı pişirelim.
İç harcı için;
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder