Malzemeler
Hamuru için;
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta akı
- 1 yemek kaşığı instant maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 5-6 su bardağı un (kontrollü ekleyelim)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 5-6 adet iri boy soğan
- 2 adet kapya biber
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yumurta sarısı
- Susam
Nasıl Yapılır?
- Böreğimizin önce hamurunu hazırlayalım. Bunun için yoğurma kabına un hariç tüm malzemeyi alıp karıştıralım. Ardından yavaş yavaş unu ekleyelim ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamurumuzun üstünü temiz bir bezle örtüp yarım saat dinlenmeye bırakalım.
- İç harcı için; tavaya sıvı yağı alıp yemeklik doğranmış soğanı ve kapya biberi ekleyin ve iyice sinene kadar kavurun.
- Ardından salçaları ve baharatları ekleyip 4-5 dk daha kavurup altını kapatın. Dinlenen hamurun havasını almak için tezgaha alıp birkaç tur daha yoğurun sonra 4 eşit bezeye bölün.
- Tezgahı unlayın. Bir bezeyi alın ve başta elinizle ardından merdane yardımıyla çok ince olmayacak şekilde açın. Yuvarlak değil de elips şeklinde açmanız uygun olur :)
- Açtığınız hamura iç harçtan yeterince koyup yayın. Dıştan içe rulo şeklinde sarın ve 3 parmak kalınlığında parçalara bölün. Tüm bezelere bitene kadar bu şekilde devam edin.
- Yağlı kağıt serili tepsiye hazırlanan börekleri yerleştirin ve üstlerine yumurta sarısı sürüp susam serpiştirin. Önceden ısınmış 190 derece fırında pişirin. Afiyet olsun
İç harcı için;
Üzeri için;
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder