19 Kasım 2022 Cumartesi

Enfes Soğanlı Börek Tarifi

 

Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta akı
  • 1 yemek kaşığı instant maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 5-6 su bardağı un (kontrollü ekleyelim)
  • İç harcı için;

    • 1 çay bardağı sıvı yağ
    • 5-6 adet iri boy soğan
    • 2 adet kapya biber
    • 1 yemek kaşığı biber salçası
    • 2 yemek kaşığı domates salçası
    • 1,5 tatlı kaşığı tuz
    • 1 çay kaşığı karabiber

    Üzeri için;

    • Yumurta sarısı
    • Susam

      Nasıl Yapılır?

    • Böreğimizin önce hamurunu hazırlayalım. Bunun için yoğurma kabına un hariç tüm malzemeyi alıp karıştıralım. Ardından yavaş yavaş unu ekleyelim ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
    • Hamurumuzun üstünü temiz bir bezle örtüp yarım saat dinlenmeye bırakalım.
    • İç harcı için; tavaya sıvı yağı alıp yemeklik doğranmış soğanı ve kapya biberi ekleyin ve iyice sinene kadar kavurun.
    • Ardından salçaları ve baharatları ekleyip 4-5 dk daha kavurup altını kapatın. Dinlenen hamurun havasını almak için tezgaha alıp birkaç tur daha yoğurun sonra 4 eşit bezeye bölün.
    • Tezgahı unlayın. Bir bezeyi alın ve başta elinizle ardından merdane yardımıyla çok ince olmayacak şekilde açın. Yuvarlak değil de elips şeklinde açmanız uygun olur :)
    • Açtığınız hamura iç harçtan yeterince koyup yayın. Dıştan içe rulo şeklinde sarın ve 3 parmak kalınlığında parçalara bölün. Tüm bezelere bitene kadar bu şekilde devam edin.
    • Yağlı kağıt serili tepsiye hazırlanan börekleri yerleştirin ve üstlerine yumurta sarısı sürüp susam serpiştirin. Önceden ısınmış 190 derece fırında pişirin. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder