Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket yaş maya ya da 1 paket kuru maya
- 1 yumurta akı
- 3 kaşık şeker
- Yarım kaşık tuz
- 1 çay kaşığı mahlep (şart değil)
- 7-8 bardak un
- Kaşar peyniri
Dışı için;
- Susam
- Pekmez
Nasıl Yapılır?
- Süt ılık su şeker ve mayayı karıştırıp 5 dk bekletelim ardından bütün malzemeleri karıştırıp ele yapışan yumuşak bir hamur elde edelim. Unu kontrollü koyalım un ölçüsü farklılık gösterebilir.
- Hamuru ılık bir ortamda en az 50 dk mayalandıralım. Hamurumuz mayalanırken susamı hazırlayalım susamı tavaya alıp rengi hafif dönene kadar kavuralım. Dikkatli olalım çünkü çok çabuk kavruluyor.
- Mayalanan hamurdan küçük parçalar alıp elimizle açalım arasına kaşar peyniri koyup kapatalım, önce pekmezli suya (1 kaşık pekmez yarım bardak su) batırıp sonra susama batıralım.
- Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim en az 10 dk tepsi mayası yaptıralım ( dilerseniz üzerine bıçakla çizikler atabilirsiniz)
- Önceden 180 derece de ısıttığımız fırında pişirelim fırından çıktıktan sonra üzerini temiz bir bezle kapatıp 10 dk bekleyelim 😉 simit poğaçalarımız hazır deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder