Malzemeler
- 2 kg ıspanak
- 3 adet soğan
- 1,5 su bardağı zeytin yağı
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
Hamuru için:
- 4 su bardağı un
- 1,5 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
Nasıl Yapılır?
- İlk olarak 4 su bardağı un ,1,5 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı tuz ile hamurumuzu yoğuralım.
- Ispanakları haşlamak için bir tencereye 2 litre su koyalım ve kaynatalım.
- 2 kg ıspanakları yıkayıp doğradıktan sonra kaynayan suyun içine ıspanakların hepsini atalım, 1 dk haşlayalım.
- Daha sonra haşlanan ıspanakları süzelim, bir tepsiye alalım ,soğumasını bekleyelim .
- Soğuyan ıspanakların suyunu sıkalım ,bir kaba alalım.
- Bir tencereye 1,5 çay bardağı zeytin yağı ile 3 adet soğanı ekleyip 1 dk kavuralım.
- 1 yemek kaşığı biber salçası ekleyip karıştıralım .
- Üzerine suyunu sıktığımız ıspanakları ekleyip 1 tatlı kaşığı tuz ile 1 dk kavuralım.
- Ocaktan alıp soğutalım hamurumuzu 15 eşit parçaya bölelim tek tek açalım.
- Açtığımız hamurun yarısına olacak şekilde kavurduğumuz ıspanaktan koyalım ve kapatalım kenarlarını bir tabak yardımı ile ince şekilde keselim.
- Tavada iki tarafınıda pişirelim afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder