21 Kasım 2022 Pazartesi

Ispanaklı Börek Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 kg ıspanak
  • 3 adet soğan
  • 1,5 su bardağı zeytin yağı
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Hamuru için:

  • 4 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

    Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak 4 su bardağı un ,1,5 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı tuz ile hamurumuzu yoğuralım.
  • Ispanakları haşlamak için bir tencereye 2 litre su koyalım ve kaynatalım.
  • 2 kg ıspanakları yıkayıp doğradıktan sonra kaynayan suyun içine ıspanakların hepsini atalım, 1 dk haşlayalım.
  • Daha sonra haşlanan ıspanakları süzelim, bir tepsiye alalım ,soğumasını bekleyelim .
  • Soğuyan ıspanakların suyunu sıkalım ,bir kaba alalım.
  • Bir tencereye 1,5 çay bardağı zeytin yağı ile 3 adet soğanı ekleyip 1 dk kavuralım.
  • 1 yemek kaşığı biber salçası ekleyip karıştıralım .
  • Üzerine suyunu sıktığımız ıspanakları ekleyip 1 tatlı kaşığı tuz ile 1 dk kavuralım.
  • Ocaktan alıp soğutalım hamurumuzu 15 eşit parçaya bölelim tek tek açalım.
  • Açtığımız hamurun yarısına olacak şekilde kavurduğumuz ıspanaktan koyalım ve kapatalım kenarlarını bir tabak yardımı ile ince şekilde keselim.
  • Tavada iki tarafınıda pişirelim afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder