19 Kasım 2022 Cumartesi

Muhteşem Tavuk Tantuni Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 kilogram tavuk göğüs eti
  • 4 tane lavaş ekmeği
  • 1 tane kuru soğan
  • 2 tane domates
  • Yarım bağ maydanoz
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı tatlı toz biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 cay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Limon

    Nasıl Yapılır?

  • Tavuklarımızı yıkayalım,küçük küpler halinde doğrayalım. Uygun bir tavada suyunu çekene kadar karıştırarak pişirelim.
  • Suyunu çeken tavuklarımıza yağımızı ekleyerek şöyle bir karıştıralım.
  • Tavuklarımızı kenarlara doğru çekerek tavamızın ortasında yer açalım.
  • Ortada biriken yağın içine baharatlarımızı ilave edelim ve tavukları çevire çevire baharatlı yağda hafif kızarana kadar kurutmadan pişirmeye devam edelim.
  • Suyu azalırsa arada kaynar su ilave ederek lavaş ekmeğimizi üzerine kapatalım (böylece ekmeğimizi hem buharla yumuşatmış oluruz hem de yağlayarak lezzetlendirmiş oluruz. ).
  • Tuzunu ekleyerek ocağı kapatalım.
  • Kabuklarını soyup yıkadığımız kuru soğanımızı yarım ay şeklinde ince ince doğrayalım.
  • Domateslerimizi yıkayıp küçük küp şeklinde doğrayalım.
  • Maydanozu ince ince kıyalım.
  • Yağladığımız lavaş ekmeğimizi düzgün bir yere serip kuru soğan, domates, maydanoz, baharat, tuz ve tantuni koyup limon sıkalım dürüm yapalım şahane lezzet servise hazır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder