Malzemeler
- 1 kilogram tavuk göğüs eti
- 4 tane lavaş ekmeği
- 1 tane kuru soğan
- 2 tane domates
- Yarım bağ maydanoz
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı tatlı toz biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 cay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- Limon
Nasıl Yapılır?
- Tavuklarımızı yıkayalım,küçük küpler halinde doğrayalım. Uygun bir tavada suyunu çekene kadar karıştırarak pişirelim.
- Suyunu çeken tavuklarımıza yağımızı ekleyerek şöyle bir karıştıralım.
- Tavuklarımızı kenarlara doğru çekerek tavamızın ortasında yer açalım.
- Ortada biriken yağın içine baharatlarımızı ilave edelim ve tavukları çevire çevire baharatlı yağda hafif kızarana kadar kurutmadan pişirmeye devam edelim.
- Suyu azalırsa arada kaynar su ilave ederek lavaş ekmeğimizi üzerine kapatalım (böylece ekmeğimizi hem buharla yumuşatmış oluruz hem de yağlayarak lezzetlendirmiş oluruz. ).
- Tuzunu ekleyerek ocağı kapatalım.
- Kabuklarını soyup yıkadığımız kuru soğanımızı yarım ay şeklinde ince ince doğrayalım.
- Domateslerimizi yıkayıp küçük küp şeklinde doğrayalım.
- Maydanozu ince ince kıyalım.
- Yağladığımız lavaş ekmeğimizi düzgün bir yere serip kuru soğan, domates, maydanoz, baharat, tuz ve tantuni koyup limon sıkalım dürüm yapalım şahane lezzet servise hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder