Malzemeler
- 3 adet yufka
- 100 gram kadar beyaz peynir veya tuzlu lor peyniri
- 3 adet ıspanak (700 gram falan ediyor)
- 1 büyük soğan
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı tuz (damak tadına göre baharatları ayarlanabilir)
Sosu için;
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı/sıvı yağ
- Yarım çay bardağı sütÜzerine;
- Susam
- Kalan sos
Nasıl Yapılır?
- Ispanakları temizce yıkadıktan sonra bir parmak kalınlığında doğrayalım. Sapını da kullanmak isterseniz saplarını ultra ince dogramanızi tavsiye ederim.
- Soğanları küp küp doğrayıp ocağa alalım ve kapaklı bir tencerede ölünceye kadar kavuralım. Üzerine karabiber ve pulbiberi ekleyip, bir kaç kere kavurduktan sonra ocağın altını kapatalım.
- Doğranmış ıspanaklari tencereye koyup iyice karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatalım ki ispanaklar soğanın baharında biraz pişsin.
- 30 dakika sonra enceredeki ıspanaklarin üzerine peynir ve tuzu ekleyelim ve iyice karıştıralım ki her yere dağılsın peynirler.
- 3 adet yufkayi üst üste açalım ve ortadan 2 ye keselim. Bolduklerimizi üst üste koyup onlari da ortadan keselim. 1 adet yufkayi 4 e bölmüş oluyoruz elimizde 12 adet üçgen yufkamiz oluyor. Yufkaların üzerine nemli bir bez örtelim ki kurumasınlar.
- Sosumuzu hazırlayalım. Sos için gereken butun malzemeleri bi kapta iyice çırpalım sıvı bir sos olacak. Yeterince sıvı degilse biraz daha süt ekleyebilirsiniz sikinti yok.
- 1 adet bölmüş olduğumuz yufkayı tezgaha alalım ve uzun olan kısma ıspanakları yayalım onun üzerine de 2-3 yemek kaşığı kadar sostan gezdirip üçgenin ucuna doğru saralım ve gül seklini verelim.
- Sos gezdirme kısmına dikkat edelim yufkanın her yerine sostan gezdirmeyin yoksa sararken yufkanız yırtılır. Sosu sadece yufkaya koyduğumuz ıspanakların üzerine gezdiriyoruz.
- Yağlı kağıt serili borcama hepsini sıkı bir şekilde diziyoruz. Kalan sostan üzerine gezdiriyoruz ve üzerlerine bir yumurta sarısı sürüyoruz.
- 180 derecede önceden ısıttığımız alt-üst ayar fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Bu arada bana bir büyük kare borcam tam yetti. 2 tane de ayrı pişirip tadım yaptım 🤭.
- Pişen börekleri sunum tabağınıza alıp dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyetler olsun efenim
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder