Malzemeler
- 200 gram tereyağı
- 100 gram şeker
- 1 paket vanilya
- 1 fiske tuz
- 1 adet yumurta
- Yaklaşık 400-450 gram un
- 5 yemek kaşığı frambuaz marmelatı
Üzerine;
- Pudra şekeri
Nasıl Yapılır?
- Hamuru için; tüm malzemeleri iyice yoğurun, streç folyo ile kaplayın ve 1 saat buzdolabında dinlendirin.
- Tezgaha biraz un serpiştirin üzerine hamuru koyun yine az un serpiştirerek merdane yardımı ile açın ne çok ince ne de çok kalın olacak.
- İlk önce alt tabanı için düz kalıp ile bastırın tepsiye koyun ve önceden ısıtılmış fırında 180°’de alt üst ayarda 12 dakika pişirin. Kurabiyeler beyaz kalmalı.
- Kalan hamuru yine merdane ile açın ve bu sefer şekilli olarak kalıpları bastırın ve yine tepsiye dizin sayısı eşit olacak şekilde pişirin.
- Kurabiyeler soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri ekin.
- Düz kurabiyelerin üzerine birer çay kaşığı marmelat koyun üzerini şekilli olan kurabiye ile kapatın. Uzun süre muhafaza edebilirsiniz mutlaka deneyin afiyet olsun😊
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder