Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 buçuk yemek kaşığı instant maya veya 1 paket yaş maya
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta (sarıları üzerine )
- Aldığı kadar un
Aralarına sürmek için;
- 250 gram tereyağ (oda sıcaklığında sürülebilir olması gerek)
İç harcı için;
- Peynir
- Zeytin
- Çikolata
- Patates (dilediğimiz malzemeyi kulanabilirsiniz)
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yoğurma kabına mayayı,ılık sütü,ılık suyu ve şekeri alalım karıştıralım ve 5 dakika aktifleştirelim.
- Daha sonra sıvı yağı,tuzu,yumurta aklarını ekleyelim ve karıştıralım.
- Azar azar unu ekleyerek ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim.
- Hamurumuzun üzerini kapatalım 40 dakika mayalandıralım.
- Mayalanan hamurumuzu 20 eşit bezeye bölelim.
- 10 bezeyi tabak büyüklüğünde acalım ve en üst katı hariç bütün katlarının arasına tereyağ sürelim bi kenara alalım.
- Diğer 10 bezeyi de aynı şekilde yapalım.
- Merdane yardımı ile hamurumuzu açalım.
- Açtığımız hamuru önce 4 eşit parçaya bölelim daha sonra her parçayı 5’e bölelim (dilerseniz 4 ‘e de bölebilirsiniz)
- Geniş kısımlarına iç harcımızı bırakalım ve sigara böreği sarar gibi rulo yapıp tepsiye alalım.
- Hepsini bitirdikten sonra 30 dakika tepsi mayası yapalım.
- Tepsi mayası yaptıktan sonra üzerlerine yumurta sarısı sürelim .
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder