25 Kasım 2022 Cuma

Katmer Poğaça Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 buçuk yemek kaşığı instant maya veya 1 paket yaş maya
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta (sarıları üzerine )
  • Aldığı kadar un

Aralarına sürmek için;

  • 250 gram tereyağ (oda sıcaklığında sürülebilir olması gerek)

İç harcı için;

  • Peynir
  • Zeytin
  • Çikolata
  • Patates (dilediğimiz malzemeyi kulanabilirsiniz)

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle yoğurma kabına mayayı,ılık sütü,ılık suyu ve şekeri alalım karıştıralım ve 5 dakika aktifleştirelim.
  • Daha sonra sıvı yağı,tuzu,yumurta aklarını ekleyelim ve karıştıralım.
  • Azar azar unu ekleyerek ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim.
  • Hamurumuzun üzerini kapatalım 40 dakika mayalandıralım.
  • Mayalanan hamurumuzu 20 eşit bezeye bölelim.
  • 10 bezeyi tabak büyüklüğünde acalım ve en üst katı hariç bütün katlarının arasına tereyağ sürelim bi kenara alalım.
  • Diğer 10 bezeyi de aynı şekilde yapalım.
  • Merdane yardımı ile hamurumuzu açalım.
  • Açtığımız hamuru önce 4 eşit parçaya bölelim daha sonra her parçayı 5’e bölelim (dilerseniz 4 ‘e de bölebilirsiniz)
  • Geniş kısımlarına iç harcımızı bırakalım ve sigara böreği sarar gibi rulo yapıp tepsiye alalım.
  • Hepsini bitirdikten sonra 30 dakika tepsi mayası yapalım.
  • Tepsi mayası yaptıktan sonra üzerlerine yumurta sarısı sürelim .
  • Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  • Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder