25 Kasım 2022 Cuma

Tam Ölçülü Soğuk Baklava Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 paket hazır baklavalık yufka
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 200 gram tereyağ

Şerbet için:

  • 1 paket krema
  • 2 su bardağı süt
  • 2 su bardağı su
  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • Arası için:

    • 2 su bardağı fındık içi

    Üzeri için:

    • 2 yemek kaşığı kakao
    • 50 gram çikolata

      Nasıl Yapılır?

    • Öncelikle şerbetimizi kaynatalım. Bir tencereye su, süt ve toz şekeri koyarak ocağa alalım.
    • Şeker iyice eriyene kadar karıştıralım.
    • 10-15 dakika kaynadıktan sonra ocağı kapatıp soğumaya bırakalım.
    • Şerbet oda ısısına geldikten sonra krema ilave ederek iyice karıştıralım ve tekrar beklemeye alalım.
    • Yufkalarımızı cam tepsimizin büyüklüğünde keselim,ben büyük dikdörtgen cam tepsi kullandım. (kenarlarından artan parçaları poşetleyip buzdolabına kaldıralım,başka bir tarifte değerlendirelim. ).
    • Tereyağımızı eritelim (üzerinde oluşan köpükleri alalım ki baklavamızda siyah yanıklar olmasın. ) sıvı yağ ile karıştıralım ve tepsimizi yağlayalım.
    • Yufkamızı 20 altta 20 üstte olacak şekilde ikiye ayıralım. Baklavamız toplamda 40 kat olacak.
    • Her katında yağımızı her tarafına sürerek 20 tane yufkamızı üst üste serelim (tek tek serelim ki araları havalansın, yapışıp hamur olmasın. )
    • Fındığımızı 20 kat sonra güzelce yayalım (içine fındık,fıstık,ceviz hangisini canınız isterse kullanabilirsiniz ancak ince bir katman olmamalı,sütlü bir tatlı olduğu için bulamaç gibi olmasın).
    • Kalan yufkalarımızı da tek tek serip bir bir yağlayalım.
    • Keskin bir bıçakla kare olacak şekilde dilimleyelim ve kalan yağımızı da üzerine sürelim.
    • 160 derecede önceden ısıtılmış fırında alt üst kızarana kadar pişirelim.
    • Ilık baklava soğuk şerbet olacak şekilde kendimizi ayarlayarak şerbetimizi dökelim.
    • Buzdolabında beklettiğimiz çikolatayı rendeleyip iki yemek kaşığı kakao ile karıştıralım. Oda sıcaklığına gelen tatlımızın üzerine üzerine serpiştirelim.
    • Son zamanların en favori tatlısı tadına doyum olmayan soğuk baklavamız bir kaç saat dinlendikten sonra servise hazır 😊. Afiyet olsun 🤗kolay gelsin 😋sevgiler💞.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder