Malzemeler
- 1 paket hazır baklavalık yufka
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 200 gram tereyağ
Şerbet için:
- 1 paket krema
- 2 su bardağı süt
- 2 su bardağı su
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı fındık içi
- 2 yemek kaşığı kakao
- 50 gram çikolata
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbetimizi kaynatalım. Bir tencereye su, süt ve toz şekeri koyarak ocağa alalım.
- Şeker iyice eriyene kadar karıştıralım.
- 10-15 dakika kaynadıktan sonra ocağı kapatıp soğumaya bırakalım.
- Şerbet oda ısısına geldikten sonra krema ilave ederek iyice karıştıralım ve tekrar beklemeye alalım.
- Yufkalarımızı cam tepsimizin büyüklüğünde keselim,ben büyük dikdörtgen cam tepsi kullandım. (kenarlarından artan parçaları poşetleyip buzdolabına kaldıralım,başka bir tarifte değerlendirelim. ).
- Tereyağımızı eritelim (üzerinde oluşan köpükleri alalım ki baklavamızda siyah yanıklar olmasın. ) sıvı yağ ile karıştıralım ve tepsimizi yağlayalım.
- Yufkamızı 20 altta 20 üstte olacak şekilde ikiye ayıralım. Baklavamız toplamda 40 kat olacak.
- Her katında yağımızı her tarafına sürerek 20 tane yufkamızı üst üste serelim (tek tek serelim ki araları havalansın, yapışıp hamur olmasın. )
- Fındığımızı 20 kat sonra güzelce yayalım (içine fındık,fıstık,ceviz hangisini canınız isterse kullanabilirsiniz ancak ince bir katman olmamalı,sütlü bir tatlı olduğu için bulamaç gibi olmasın).
- Kalan yufkalarımızı da tek tek serip bir bir yağlayalım.
- Keskin bir bıçakla kare olacak şekilde dilimleyelim ve kalan yağımızı da üzerine sürelim.
- 160 derecede önceden ısıtılmış fırında alt üst kızarana kadar pişirelim.
- Ilık baklava soğuk şerbet olacak şekilde kendimizi ayarlayarak şerbetimizi dökelim.
- Buzdolabında beklettiğimiz çikolatayı rendeleyip iki yemek kaşığı kakao ile karıştıralım. Oda sıcaklığına gelen tatlımızın üzerine üzerine serpiştirelim.
- Son zamanların en favori tatlısı tadına doyum olmayan soğuk baklavamız bir kaç saat dinlendikten sonra servise hazır 😊. Afiyet olsun 🤗kolay gelsin 😋sevgiler💞.
Arası için:
Üzeri için:
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder