Malzemeler
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 2 adet havuç
- 2 adet patates
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 4 yemek kaşığı yağ
- Tuz
- Sıcak su
Terbiyesi için;
- 1 adet yumurta sarı
- 2 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı yoğurt
Nasıl Yapılır?
- İlk olarak soğan havuç patates temizlenir ve dilimlenir tencereye yağla 2-3 dakika kavrulur.
- Göz kararı sıcak su tuz ilave edilir 15 dakika pişirilir, ateşten alınır rondodan geçirilir, tekrar ateşe alınır.
- Bir kasede un, yumurta sarısı, yoğurt çırpılır yavaşça ilave edilir karıştırılır 5 dakika daha pişirilir ve alınır yemeye hazırdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder