Malzemeler
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım bardaktan biraz fazla un
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 silme tatlı kaşığı biber salçası
- 1 diş dövülmüş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 çay kaşığı pul biber (Acı sevenler miktarı arttırabilir)
- Yeteri kadar tuz (Salçanın tuz oranına göre ekleyin)
- 1 adet tavuk bulyon (Tavuk suyu varsa bulyon kullanmayın)
- 7 su bardağı su
(Hemen tüketecekseniz 6 su bardağı yeterli geliyor.Bekledikçe kıvamı artıyor)
Nasıl Yapılır?
- Yağları tencereye alıp erittikten sonra unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Çok kavurmayın rengi dönmesin.
- Sonrasında salçaları ilave edip una yedirerek kavurmaya devam ediyoruz.
- Baharatları ve bulyonu ekleyip bir iki tur karıştırıp suyunu veriyoruz.
- Çorba kaynayana kadar içinde topak kalmayacak şekilde sürekli karıştırıyoruz.
- Sıcak olarak servis ediyoruz. Deneyecek olanlara şifa olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder