15 Kasım 2022 Salı

Lokanta Usulü Ezogelin Çorbası Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 adet küçük boy soğan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tepeleme domates salçası
  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 2 yemek kaşığı bulgur
  • 1 adet tavuk bulyon (kullanmak istemeyenler suyunu kullanabilirsiniz)
  • Tuz
  • 2 litre su (koyu kıvamda olursa extra ekleyebilirsiniz)

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı nane

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle soğanı sıvı yağda güzelce kavurun.
  • Daha sonra unu ekleyip kavurmaya devam edin.
  • Son olarak salçayı da ekleyip kavurun.
  • Sıcak suyu döküp, kaynamaya başladıktan sonra yıkayıp süzdüğüm bakliyatları ekleyin,pişene kadar kaynatın.
  • En son blenderdan bir iki tur geçirin, tamamen püre yapmayın.
  • En son tereyağını eritip,pul biber ve naneyi kavurun,çorbanın üzerine döküp bir taşım kaynatıp kapatın.
  • İster servis esnasında ister servis yaparken limon sıkabilirsiniz, deneyecek olanlara afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder