Malzemeler
- 1 adet küçük boy soğan
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tepeleme domates salçası
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 2 yemek kaşığı pirinç
- 2 yemek kaşığı bulgur
- 1 adet tavuk bulyon (kullanmak istemeyenler suyunu kullanabilirsiniz)
- Tuz
- 2 litre su (koyu kıvamda olursa extra ekleyebilirsiniz)
Üzeri için;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı nane
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle soğanı sıvı yağda güzelce kavurun.
- Daha sonra unu ekleyip kavurmaya devam edin.
- Son olarak salçayı da ekleyip kavurun.
- Sıcak suyu döküp, kaynamaya başladıktan sonra yıkayıp süzdüğüm bakliyatları ekleyin,pişene kadar kaynatın.
- En son blenderdan bir iki tur geçirin, tamamen püre yapmayın.
- En son tereyağını eritip,pul biber ve naneyi kavurun,çorbanın üzerine döküp bir taşım kaynatıp kapatın.
- İster servis esnasında ister servis yaparken limon sıkabilirsiniz, deneyecek olanlara afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder